– Vi merker at Klopp tør å satse ungt

Liverpool-managerens vilje til å la unggutter spille i store kamper, betyr mye for talentene på akademiet.

11. jul 2016 kl 23.08 Marius Rabben

– Veien til en plass på førstelaget er definitivt til stede, sier U21-spiller Tom Brewitt til Liverpool Echo.

Forsvareren skrev under på ny kontrakt med klubben i juni – selv om navnet hans sto på listen over frigitte Liverpool-spillere etter forrige sesong.

– En administrasjonsfeil

– Samtalene med klubben har alltid vært gode, og de har alltid vært positive. Jeg visste hvor jeg sto hos dem, og feilen var mer en administrasjonsfeil enn noe annet, oppklarer Brewitt.

Nå tar han fatt på nok en sesong i helrødt. 19-åringen har vært en del av akademiet siden han var 11, og håper han får debuten i løpet av det kommende året.

Brewitt, som har trent med seniorene på Melwood en rekke ganger, legger ikke skjul på at Jürgen Klopp har gitt akademiet et løft ved å bruke unggutter på A-laget. I sommerens første treningskamp – mot Tranmere Rovers – var spillere som Ben Woodburn (16), Trent Alexander-Arnold (17), Ovie Ejaria (18) og Ryan Kent (19) på banen.

– Jeg håper på fremgang med U21-laget dette året, og skal fortsette å jobbe hardt, og så får jeg kanskje en mulighet til å imponere sjefen, fortsetter Brewitt.

OPTIMISME I AKADEMIET:
OPTIMISME I AKADEMIET:  Liverpool-talentene øyner sjanser på førstelaget. Her fra Players Awards i mai. Fra venstre: Sam Hart, Ryan Kent, Tom Brewitt, Harry Wilson, Matt Virtue. Foto: Propaganda

– Førstelaget hadde noen store kamper i Europa forrige sesong, og de kom til to finaler, så det var et suksessfullt år. Det virker som alle er på vei i samme retning, noe som er strålende.

– Gir alle håp

Lagkompisene Pedro Chirivella (19), Cameron Brannagan (20), Kevin Stewart (22) og Connor Randall (20) er blant dem som har fått flere opptredener på førstelaget med Klopp som manager. At de i tillegg har prestert, åpner opp for flere sjanser, tror Brewitt.

– Det var noen ganger forrige sesong der Klopp brukte unggutter i store kamper, og det som er bra for oss, er at alle klarte seg bra. Det betyr at Klopp vil stole og tro på akademiet, og ønsker se mot oss igjen fordi han vet vi kommer til å levere.

– Det gir alle håp, og vi jobber alle hardt på trening hver dag for å få muligheten til å imponere. Han har gitt oss en sjanse og en tydelig vei. Han har ikke bare gitt oss en sjanse; han bruker unge spillere i store kamper. Han ønsker at vi skal gjøre det bra, og det er noe vi legger merke til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]