Vil ha Ejaria på A-landslaget

Nigerias landslagssjef planlegger å inkludere unggutten Ovie Ejaria i troppen i begynnelsen av sesongen.

29. jul 2016 kl 16.55 Marius Rabben

Før han har fått sin offisielle debut for Liverpools førstelag, er 18 år gamle Ovie Ejaria aktuell for spill på det nigerianske A-landslaget.

Trener Salisu Yusuf skal ha fortalt at Liverpool-talentet, sammen med unggutten Chuba Akpom fra Arsenal, er i planene hans for kvalifiseringskampen til Afrikamesterskapet mot Tanzania 2. september.

Må velge mellom Nigeria og England

Ejaria, som er født i London, og kom til Liverpool fra Arsenal for to år siden, må følgelig bestemme seg for om han vil knytte landslagsfremtiden til Nigeria eller England.

– Ifølge NFF (Nigerias fotballforbund) har Akpom vist interesse for å spille for Nigeria, men Ejaria har vi ikke snakket med siden han trente med U17-landslaget i 2013, sier en kilde til owngoalnigeria.com.

– Vi føler oss trygge på at han ønsker å spille for Nigeria.

IMPONERTE:
IMPONERTE:  Ejaria fikk 64 minutter på banen mot Chelsea i International Champions Cup. Foto: Propaganda

Den teknisk sterke midtbanespilleren har for alvor vist seg frem under sommerens pre-season. Tenåringen har også tidligere trent med seniorene, men nå har han tilbrakt hele oppkjøringen sammen med Jürgen Klopp og mannskapet.

Har imponert for Liverpool

Ejaria fikk vise seg i treningskampene mot Tranmere Rovers, Fleetwood Town og Wigan tidligere denne, og ble tatt med i troppen som reiste til USAs vestkyst.

Natt til torsdag norsk tid startet 18-åringen i kampen mot Chelsea, og var blant de rødes beste spillere gjennom sin drøye time på banen i varme Los Angeles.

– Akpom og Ejaria kommer utvilsomt til å være på laget i Tanzania-kampen. Yusuf har allerede bekreftet at han vil ta dem med hvis de er villige til å knytte seg til Nigeria, forteller kilden til nettstedet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]