Wijnaldum får debuten mot AC Milan

Natt til søndag spiller Gini Wijnaldum sin første Liverpool-kamp, men det er ikke bestemt om Daniel Sturridge blir med.

30. jul 2016 kl 10.10 Marius Rabben

– For øyeblikket er utfordringen å samle de forskjellige gruppene: de som startet pre-season for fem dager siden og de som startet for tre og en halv uke siden.

Det forteller Jürgen Klopp under pressekonferansen før Liverpools andre kamp på amerikansk jord i sommer. Laget møter AC Milan i California klokka 4 natt til søndag norsk tid.

– Trening viktigere enn kampene

Foreløpig har ikke manageren avgjort om Daniel Sturridge, Nathaniel Clyne, Christian Benteke og Divock Origi skal spille, skriver Liverpool Echo, men Gini Wijnaldum får debuten.

I tillegg bekreftet Klopp at Ragnar Klavan er kampklar etter å ha fått behandling for den harde taklingen som ga Cesc Fàbregas rødt kort torsdag. Emre Can returnerte nylig fra ferie og spiller ikke i natt.

– Kampene er viktige, men de er ikke viktigere enn treningsøktene vi gjennomfører sammen. Vi må spille kamper etter fulle treninger, noe som er intenst for spillerne, men vi må benytte oss av denne perioden, sier Klopp.

VIKTIGE TRENINGER:
VIKTIGE TRENINGER:  Treningene i sommer er grunnlaget for hele sesongen, mener Klopp. Han venter litt lagets siste økt er over før han tar ut laget mot AC Milan. Foto: Propaganda

Manageren legger til at de som spilte en halvtime mot Chelsea tidligere i uka, får flere minutter i denne kampen.

– Vi ønsker å gi så kampminutter til så mange spillere som mulig, men vi vil også sørge for å være konkurransedyktige, fortsetter han.

– Vi får se hvordan de reagerer på treningsøktene. Vi skal trene på morgenen før kampen, og så bestemme oss for en lagoppstilling.

Vil skape mer enn mot Chelsea

Møtet med Milano-klubben blir Liverpools sjette treningskamp for sommeren. Klopp beskriver motstanderen som defensivt sterke og organiserte, og mener det er noe rødtrøyene vil møte regelmessig i Premier League.

TAKTISKE LØSNINGER:
TAKTISKE LØSNINGER:  Klopp jobber for at Liverpool-spillerne skal bli bedre i vanskelige kamper mot defensivt solide lag. Foto: Propaganda

– I Chelsea-kampen var vi dominante. De forsvarte seg veldig dypt, og vi må finne løsninger i situasjoner som det, sier han.

– Høy intensitet i de rette øyeblikket er en god idé, men det er ikke sånn at man kan løpe som en gal kanin over hele banen i 90 minutter.

– Det handler om å skape situasjoner. Vi ønsker at spillerne skal være smarte og intensive. Vi må lære å stole på hverandre.

Presser fysikken til spillerne

Klopp forklarer at man har sett en klar utvikling på trening gjennom måneden.

– Men jeg vil ikke lage en myte om at vi er dem som jobber hardest i fotballverdenen, legger han til.

– Hvis du bare gjør ting som er enkelt og som du liker i løpet av livet, hvordan kan du da bli bedre? Det handler om å gjøre ting når du føler du er på kanten.

– Dette dreier seg bare om å lage et grunnlag, fysisk sett, for kampene vi må spille, konkluderer Klopp om det steinharde treningsprogrammet.

Avspark i kampen mot AC Milan er klokka 4 natt til søndag. Kampen vises på Eurosport Norge, og Liverpool.no følger den som vanlig direkte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]