Wilson på banen da U23-laget tapte

Etter fem måneder ute var stortalentet Harry Wilson tilbake i spill under en treningskamp onsdag kveld.

21. jul 2016 kl 19.43 Marius Rabben

(FC Erzgebirge – Liverpool U23 1–0) Med hele ni tenåringer på laget fikk rødtrøyene det tøft mot tysk motstand, men trener Michael Beale er tilfreds tross nederlag.

Liverpools unggutter skapte nemlig en rekke målsjanser og spilte en jevn kamp mot førstelaget til FC Erzgebirge, som rykket opp til Bundesliga 2 forrige sesong.

2.-divisjonsklubben scoret kampens eneste mål rett før pause i Tyskland. Et hurtig innkast ble fulgt opp med et godt angrep som overlistet keeper Andy Firth.

Flere store muligheter

Sisteskansen vartet opp med en god redning i forkant av baklengsmålet, melder Liverpool på sine nettsider, og Jack Dunn var nær scoring to ganger tidligere i kampen.

SATSER UNGT:
SATSER UNGT:  Nesten hele laget til Michael Beale mot Erzgebirge var 19 år eller yngre. Treneren sier seg fornøyd med hvordan spillerne opptrådte. Foto: Propaganda

– Dette var en glimrende test mot en veldig god motstander, sier trener Beale.

Wilson, som ikke har spilt en kamp siden han brakk ei tå i februar, beskrives som frisk i comebacket – bare en ukes tid siden han returnerte til normal trening.

19-åringen kom inn etter pause og var ikke langt unna utlikning da et skuddforsøk gikk like utenfor. Spissen Toni Gomes brant i tillegg en stor mulighet fra kloss hold.

– Vi bygger oss opp

På tampen var Gomes nær en dramatisk utlikning, men headingen, etter innlegg fra venstreback Joe Maguire, gikk rett på keeper.

– Vi vet at vi bygger oss opp for en lang sesong med utvikling. Jeg var tidvis fornøyd med den defensive organiseringen vår og måten vi klarte å skape flere gode sjanser mot et lag som forbereder seg på å spille i Bundesliga 2 neste sesong, fortsetter Beale.

– Totalt sett kan guttene være fornøyde med de to første ukene av oppkjøringen, og det var godt å ha Harry tilbake i aksjon. Staben og spillerne har hatt det strålende sammen i Tyskland.

Treningskampen var U23-lagets andre denne sommeren. På lørdag spilte de 1–1 mot Sonnenhoff.

Hektiske dager venter

– Nå skal vi hjem og steppe opp programmet vårt, med kamper mot Rhyl, Celtic, Morecambe og MK Dons i løpet av de ti neste dagene. Det vil gi oss et bra grunnlag for sesongen, sier Beale.

Liverpool ligaåpner hjemme mot Southampton søndag 14. august, samme dag som førstelaget. Avspark er klokka 14, men bane er foreløpig ikke bekreftet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]