Kampen på pub i Oslo?

Skal du ut og se kampen på pub i Oslo? Vi har besøkt noen av dem. Send oss gjerne tips om din favoritt.

I Stortingsgata ligger Andys Pub som har vært en trofast Liverpool-pub siden tidlig 2000-tallet. Vi besøkte Andys fredag 8. januar, da Liverpool møtte Exeter i FA-cupens andre runde. Thomas Sørvold Henriksen står bak baren og er livslang Liverpool-supporter selv. Med unntak av noen pre-season-kamper, sender Andys alle tv-sendte kamper.

- Når Liverpool spiller viser vi kun denne kampen, uansett hvilke andre kamper som går samtidig. Supportere som stiller opp i effekter får også avslag på ølen.

- Vi har alltid stort oppmøte og det lønner seg å komme ca en time før avspark for å være sikker på å få bord. På storkamp bør man gjerne være to timer før. Mye avhenger av hvem vi møter og hva slags turnering det er, forteller Thomas.

(saken forsetter under)


 

I et hjørne, foran et bilde av Steven Gerrard, sitter Neil Casey fra Liverpool. Han ser alle Liverpools hjemmekamper på Anfield, men er sjeldent på bortekamper. Dette er første gang han ser en Liverpool-kamp fra en pub i Oslo.

- Jeg vet jo godt at Liverpool-supportere i Norge er veldig dedikerte. Det har jeg sett på Anfield mange ganger, sier Neil, som likevel ikke hadde forventet et så stort oppmøte på en midtuke-kamp mot Exeter i League Two. Han kom til puben like før avspark, men var heldig og fikk dele bord med noen andre supportere.

- Engasjement!

I bakgrunnen går et Exeter-slått hjørnespark rett i mål bak Bogdan som bommer på ballen. Lokalet fylles av frustrerte rop og sukking. Neil ser litt overrasket ut.

- Sånn er det ikke når jeg ser kamp på pub i Liverpool. Jeg vet ikke hvorfor, men folk virker litt mer høylytt her. Han har tidligere sett kamp i utlandet, og spesielt i Vancouver merket han lignende tendenser.

- Det virker nesten som at folk er mer engasjert jo lengre unna de bor. Kanskje det er enklere å takle et mål i mot når man ser kamp i Liverpool fordi ølen er billigere i England, smiler han, og tar selvkritikk på at han ikke stilte i Liverpool-effekter selv. Når Liverpool utligner er det både balanse i regnskapet og i lokalet, hvor stemningen stiger betraktelig.

Det er ikke bare Liverpool-kamper som vises på Andys, som også er pyntet med bilder av andre lags spillere.

- Det hender også at supportere av andre lag kommer med venner for å se kampen og det er helt greit. Men her er regelen at de må oppføre seg og ikke rope nedsettende om Liverpool for å provosere. Det vil føre til en tidlig exit. Grunnen er selvsagt at denne sporten som vi er så glad i vekker store følelser i folk og spesielt etter noen øl, sier Thomas, som ønsker alle supportere velkommen til Andys.



Hjelp oss å oppdatere pubguiden:
Pub-guide for hele landet kan du finne her.

Send oss gjerne ditt pub tips - send det til: [email protected]  

Her er forslag over noen andre puber i hovedstaden hvis du skal ut og se Liverpool:

Sentrum:

Andys
Adresse: Storgata 8.

Egnethet: Andys er en skikkelig Liverpool-pub som viser alle kamper. Puben har åtte skjermer, inkludert tre store lerret som alltid kommer ned. Uansett sitte- eller ståplass, har du alltid en tv å se på.

Ølpriser: Halvliter koster 78,-, men puben har spesialpris for alle som møter opp med Liverpooleffekter (drakt, skjerf, lue eller noe annet Liverpool-relatert). Da er prisen 57,-.

Andre lags supportere: Hvis Liverpool spiller kamp viser Andys bare denne, selv om det kan gå andre kamper samtidig.


Ophelia

Adresse: Holbergs gate 19.

Egnethet: Ophelia er relativt ny som fotballpub, og viser alle Liverpool-kamper på to store projektorer og to store TVer. Populær blant Liverbirds Oslo-medlemmer.

Ølpriser: 

Andre lags supportere:  Enn så lenge er det hovedsakelig Liverpool-supportere som ser kamp på Ophelia.
 

Bjørungs
Adresse: Parkveien 25.

Egnethet: Bjørungs viser alle Premier League- og Cup-kamper og prioriterer Liverpool da eieren er Liverpool-supporter. 5-6 skjermer.

Ølpriser: Hansa 0.4 koster 76,-. I helgene tilbyr de gratis hotdogs under kampene.

Andre lags supportere: Supportere fra alle lag reiser til Bjørungs, uten at det er noen offisiell pub for noen supporterklubber. I tillegg til Liverpool er det spesielt mange Vålerenga-supportere.
 

O’Learys
Adresse: Møllergata 10, og Karl Johans Gate 33B.

Egnethet: O’Learys viser alle TV-kamper og har over 50 tv-skjermer.

Ølpriser: Ringnes 0,4 koster 74,-.

Andre lags supportere: Alle er velkomne på O’Learys, som er en skikkelig sportspub.

Majorstua:

Trafalgar
Adresse: Hegdehaugsveien 32.

Egnethet: Trafalgar viser både Premier League samt alle cupene, og har tre store og fire små skjermer hvor de kan vise flere kamper samtidig.

Ølpriser: Frem til klokken 2300 koster en halvliter 69,-, etter klokken 23.00 er prisen 79,-.

Andre lags supportere: Trafalgar har hovedsaklig besøk fra supportere av Liverpool, Manchester United og Tottenham.


 

St. Hanshaugen:

Waldemars
Adresse: Waldemar Thranes gate 1.

Egnethet: Waldemars viser alle Liverpool-kamper i Premier League, FA- og Ligacupen samt Champions League, men viser ikke Europa League. Waldemars Cafe har tre skjermer, hvor en av de er en storskjerm.

Ølpriser: Ringnes 0,4 koster 52,-, Ringnes 0,6 koster 66,-.

Andre lags supportere: Det er ingen organiserte supportergrupper som bruker Waldemars, men supportere fra alle mulige lag kommer jevnlig innom siden de viser alt av Premier League og Champions League.

Thorsov:

Magneten
Adresse: Vogts gate 64.

Egnethet: Magneten viser de fleste Liverpool-kamper, utenom to dager i uka: torsdag og fredag. Dette blir dog endret når Premier League begynner med fredags-kamper neste sesong. Magneten har fem tv-skjermer og en storskjerm.

Ølpriser: Ringnes 0,5 koster 69,-.

Andre lags supportere: Supportere av andre lag ser også kamper på Magneten, men i mindre skala enn Liverpool-supportere.

Bislett:

Store Stå
Adresse: Thereses gate 51.

Egnethet: Nyrenoverte Store Stå viser alle Liverpool-kamper på fire tv-skjermer og en storskjerm.

Ølpriser: Ringnes 0,5 koster 76,-.

Andre lags supportere: Mange supportere av både norske og utenlandske lag bruker Store Stå.