Kan returnere mot Arsenal

Liverpool får trolig tilbake kapteinen, to midtstoppere og Jordon Ibe til storkampen mot Arsenal.

– Situasjonen er bedre nå enn den var to eller tre dager tidligere, fortalte manager Jürgen Klopp til pressekorpset på Melwood i ettermiddag.

Den utrolige skadekrisen i klubben gjorde at Liverpool-sjefen måtte se bort fra hele 13 spillere i FA-cupmøtet med Exeter før helga, og det var et nykomponert, ungt forsvar som slapp inn to mål mot nivå-fire-klubben.

Krysser fingrene for Sakho

Allerede om to dager kommer ligaleder Arsenal på Anfield-besøk, men Klopp sa han kunne presentere gode nyheter under dagens medietreff. Kolo Touré, Mamadou Sakho, Jordan Henderson og Jordon Ibe er alle aktuelle for onsdagens storoppgjør.

– Jeg tror Kolo vil være tilgjengelig, så vi har en seniormidtstopper. «Mama» ønsker å være tilgjengelig, så forhåpentligvis kan vi bruke ham. Vi får se, forklarte tyskeren med et smil.

Saken fortsetter under.

Rask fremgang for Lovren

Stopperkollega Martin Skrtel, som måtte ut mot Watford rett før jul, er «fortsatt noen uker unna», ifølge Klopp, mens Dejan Lovren stadig føler seg bedre etter lårproblemet han fikk borte mot Stoke i ligacupen. Nå er det Klopp selv om avgjør om han vil risikere å bruke kroaten.

– Skaden hans kom 5. januar, så til Arsenal-kampen er det bare åtte dager, mens til United-kampen er det tolv dager. Det er kort tid. Det kommer et øyeblikk hvor vi er nødt til å bestemme om det er en risiko hvis vi prøver eller ei, sa Klopp.

Han la samtidig til Lucas Leiva som den siste av tre tilgjengelige «seniorstoppere» foran Arsenal-kampen. I tillegg er unge Tiago Ilori, som debuterte mot Exeter, et alternativ fra førstelagsstallen.

– Gode nyheter

– For Jordon Ibe, «Hendo», «Mama» har vi gode nyheter, la 48-åringen til.

Ibe sto over forrige kamp grunnet en kjenning på baksiden av låret, mens Henderson har vært ute med mer smerter i hælen siden seieren over Sunderland dagen før nyttårsaften. Sakho har også slitt med en kneskade fra samme kamp.

Alle kan være tilbake i kamptroppen mot Arsenal, og Klopp fortalte også at James Milner, som ikke var med sørover til Exeter fredag, trener som vanlig, noe som gjør ham tilgjengelig.

Les også: Dette sa Klopp til pressen i ettermiddag

I tillegg til Lovren og Skrtel er for øvrig Divock Origi, Philippe Coutinho, Jordan Rossiter, Jon Flanagan, Daniel Sturridge, Danny Ings og Joe Gomez ikke med mot Arsenal.