Klopp advarer grådige unggutter

Jerome Sinclair er ikke er blitt enig om en ny kontrakt og Jürgen Klopp sa i dag at LFC var opptatt av unge spillere som ville lære, ikke tjene penger. Kontraktene til Rossiter og Teixeira løper også ut.

Jerome Sinclair virker å være på vei ut av Liverpool, og er blitt linket til en overgang til Watford. På dagens pressekonferanse på Melwood ga Klopp klare antydninger om at lønnsforlangende til Sinclair var høyere enn hva Liverpool var villig til å gå med på, og at klubben ikke ville la se presse av storforlangende unggutter.

- Som klubb kan du ikke gjøre unge spillere lykkelige, forklart Klopp. – Det er ikke din oppgave.

- Hva vi kan gjøre er å skape en situasjon hvor unge spillere vet at det ikke er viktig å få sitt livs høyeste lønn i sitt første arbeidsår. Det er mer viktig å få en skikkelig utdannelse, og det er hva vi prøver å gi dem.

- Jeg liker Jerome, han er et virkelig talent, og hvis han ønsker å være her er det ikke noe problem. Absolutt intet problem, men vi kan ikke presse ham til å være her.

- Jeg vet ikke hva situasjonen er i dette tilfellet, men først og fremst behøver du spillere som ønsker å lære. Så lenge han er her vil han være en Liverpool-spiller, men jeg kan ikke ta avgjørelsene for dem. Vi kan bare komme med et tilbud, og det vi må tilby dem er best mulig utdanning og arbeide med de beste trenerne og våre beste spillere. Siden er det opp til spillerne selv.

- Det er intet å si om det, fortsatte manageren om antatt interesse fra Watford.

- Jerome er en veldig ung spiller. Han har teknikk. Han har et veldig godt skudd, men fysisk er det ikke lett for ham å være spiss i Premier League og overleve mot spillere som er over 190 cm. Han er imidlertid veldig ung og kan selvfølgelig utvikle seg.

Ifølge Paul Joyce i Daily Express løper også kontraktene til Jordan Rossiter og Joao Teixeira ut etter denne sesongen.