Klopp angrer ikke på spissvalg

Jürgen Klopp forklarer hvorfor han mente Roberto Firmino var det beste valget på topp mot Villarreal, og ikke Daniel Sturridge.

– Det handler om balanse, det gjør alltid det, svarer Klopp på spørsmål om sitt laguttak mot Villarreal. Liverpool greide ikke å score i Spania med Roberto Firmino med fra start og Daniel Sturridge på benken. Manageren valgte også å bytte inn Jordon Ibe i pausen for en syk Philippe Coutinho, mens Sturridge aldri kom på banen.

– Vi måtte finne en lagoppstilling som visste hvordan de skulle arbeide sammen uten noe forhåndstrening da vi ikke hadde tid til å trene på hvordan vi skulle forsvare oss mot et lag som dette.

Ville gjort det igjen

– Etter kampen ble jeg spurt om Villarreal var fornøyd med å spille for 0-0, og hvis det var slik var det kun på grunn av vår prestasjon. Hvis noen tar seg tid til å se på noen av kampene til Villarreal vil de finne ut at de vanligvis spiller helt annerledes, de er vanligvis langt mer dominerende.

– Du kan ikke være topp fire i den spanske ligaen og nesten sikker på å komme til Champions League kvalifisering uten å være et virkelig godt lag som kan spille fotball. Det dreier seg ikke bare om å kunne spille kontringsfotball.

– Var det en riktig avgjørelse å starte med det laget? Etter et 1-0 tap kan du ikke være 100 % sikker på at du gjorde rett. Ville jeg gjort det igjen? Ja, og ferdig med den saken.

Daniels lengste skadefrie periode

– Vi kan alle spekulere i hva som ville ha skjedd, dersom Daniel hadde startet eller jeg hadde byttet ham inn for Phil (Coutinho). Vi kunne ha satt Roberto ut på kanten og satt Daniel inn i midten. Jeg vet ikke og det er ikke veldig viktig. Det er mitt liv å ta avgjørelser, og akseptere hva som blir resultatet.

– Angående Daniel var det et valg for dette laget, ikke slik det alltid vil være. Det er veldig viktig, det var ikke noe jeg hadde i mot Daniel.

– Daniel har kommet tilbake fra skade og har hatt sin lengste periode som skadefri siden han kom fra Chelsea. Det er veldig viktig.

– Min jobb er ikke å gjøre hva media ønsker, hva spilleren ønsker, det dreier seg om å prøve å hjelpe spilleren og å hjelpe laget der og da.

– Jeg prøver alltid å gjøre det jeg mener er best og siden jeg ikke er perfekt fungerer det ikke alltid. Men neste gang vil jeg gjøre et nytt forsøk. 

LES OGSÅ: Sturridge: – Jeg er sterkere enn før