Klopp er ikke redd for å bruke store summer

Men Liverpools manager mener trening er viktigere enn spillerkjøp.

– Da jeg kom hit snakket jeg om at jeg er den eneste som har troen på treninger, mens alle andre har tro på spillerkjøp. Jeg ble spurt mye mindre om hvordan jeg ville jobbe med laget enn hvem jeg skulle kjøpe.

– Hvis jeg hadde startet karrieren med å tenke på penger hadde jeg ikke hatt en sjanse. Fotball handler om utvikling, fotball handler om trening, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

Selv om Klopp nå har vært Liverpool-manager siden oktober, synes han fortsatt at det er mye å lære om spillerne i dagens tropp. Men han understreker også at han ikke er redd for å bruke store summer på spillere om han finner de rette.

– Jeg har virkelig gode spillere her. Jeg vet ikke nok om dem ennå, men jeg vet mye mer enn for fem måneder siden. Jeg elsker ved dette spillet at det å jobbe sammen hjelper. Jeg hadde ikke likt om man kunne ta en kar herfra, en derfra og til slutt sette sammen elleve spillere og tro det ville fungere. Det er ikke slik jeg ser på spillet, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg er grådig etter suksess

– Har vi penger, så bruk dem

– Hvis vi må betale for en spiller som vi virkelig vil ha, så er det greit, og ikke noe problem. Vi sier ikke at «han er veldig god, men for dyr». Noen spillere må du kjøpe om du trenger dem. Slik er det, om man får tak i dem.

Han mener det likevel er viktig for Liverpool å unngå å havne i samme situasjon som da en stjernespiller som Suarez forlot klubben, og er opptatt av å ha stabilitet i troppen.

– Det handler ikke om overganger, de riktige spillerne og store penger. Jeg bryr meg ikke. Har vi penger, så bruk dem. Hvis vi ikke har det, skal vi ikke si at vi ikke har nok penger,vi må da heller prøve en annen metode. Jeg er tålmodig nok. Jeg vil gjerne vinne hver eneste kamp og jeg blir veldig, veldig skuffet etter et tap.

– Men neste morgen står sola opp igjen, og du har muligheten til å gjøre noe nytt. Det er det jeg elsker ved denne jobben, sier Jürgen Klopp. 

Søndag klokka 17.30 leder han sin første finale som Liverpool-manager når Manchester City er motstander på Wembley. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

LES OGSÅ: Slik har klopp skapt en sammensveiset spillergruppe