Klopp har aldri tapt en semifinale

Og Liverpool har heller aldri tapt en semifinale i ligacupen hjemme.

Jürgen Klopp mener 5-4-thrilleren mot Norwich i helgen har fått alle i Liverpool-troppen til å tro at alt er mulig.

– Vi har en mentalitet om at vi kan slå tilbake nå, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– For meg er det ganske enkelt, fordi jeg har hatt så mange store tap i mitt liv at hvis jeg ikke kunne slå tilbake så hadde jeg ikke vært her. Å akseptere en situasjon er den største feilen man gjør i sport. Noen ganger må du respektere og aksepter noe, men da må du reagere på riktig måte. Det er det du må lære, sier Klopp.

Den mentaliteten kan bli god å ta med seg inn i den avgjørende semifinalen i ligacupen mot Stoke på tirsdag.

LES OGSÅ: Shawcross spiller ikke mot Liverpool

God statistikk

Liverpool har med seg en 1-0-seier fra bortekampen til oppgjøret på Anfield. Sist sesong ble det tap i semi-finalen i både Capital One Cup og Fa-cupen.

Denne gangen har Liverpool Jürgen Klopp på sidelinjen, og han har aldri tapt en semifinale så lenge han har vært manager.

Ifølge The Guardian har Liverpool heller aldri tapt en hjemmekamp i ligacupens semifinal og har aldri tapt en cupkamp mot Stoke.

– Alt har forandret seg her siden forrige sesong.

– Jeg tenker ikke så mye på fortiden. Det hjelper ikke å tenke på slike ting. I fjor vet jeg ikke hva som gikk galt i semifinalene. Det eneste man husker er at vi tapte. Men vi må være fult konsentrert på denne kampen, det er den eneste måten å vinne på.

Betyr noe bare om man vinner

Om en mulig finale mot Everton sier Klopp:

– Å gå til Wembley er det beste man kan gjøre i fotball. Men hvem som er motstander er ikke så farlig. Er det Everton, så ønsker vi å slå dem. Hvis det er Manchester City, så ønsker vi å slå dem. Men først og fremst må vi slå Stoke og så kan vi snakke om resten.

– I morgen handler det om et mål - å nå finalen. Å nå finalen er stort, men det har bare noe å si om man vinner den, sier Klopp. 

LES OGSÅ: – Vi har hatt en prat om defensive dødballer