Klopp krever umiddelbar forbedring

Klopp innrømmer at tålmodigheten hans har grenser, og krever en helt annen konsentrasjon og vilje mot Stoke.

Jürgen Klopp krever at Liverpool-spillerne slår tilbake umiddelbart etter den svake kampen mot West Ham. Etter kampen viste Klopp tydelig hvor sint han var både i møte med pressen, og i garderoben.

Tyskeren innrømmer at hans tålmodighet har grenser.

– Ja, selvsagt. Men jeg bygger den opp igjen, så det er ikke slik at jeg mister den for alltid. Det er ikke lov. Jeg sier alltid sannheten til spillerne.

– Man må se kampen fra to sider, og selv når vi vinner vil jeg si sannheten, sier Klopp i intervjuer med lokale journalister i The Telegraph, The Times og Liverpool Echo.

– Etter West Ham-kampen var jeg virkelig ikke fornøyd, og vi hadde en prat om det. Vi konsentrerte oss ikke ordentlig, og hadde ikke hundre prosent vilje i situasjonene med de to baklengsmålene. Det er ikke greit. Nå må vi ta den neste muligheten, som er mot Stoke, sier Klopp.


Klopp gjør det klart at han ikke vil se en slik forestilling igjen.

– Hvis vi spiller som dette er det mulig for alle til å vinne mot oss. Det er ikke lov, sier han, og legger vekt på at defensive dødballer og høye innlegg er noe det må jobbes spesielt mye med.

LES OGSÅ: – Vi er ikke slitne

– Hvorfor skulle jeg vise dem en så dårlig dag?

Selv om Klopp har kritisert sine egne spillere, føler han også selv ansvar for at det ble 2-0-tap på lørdag.

– Det er slik jeg er. Jeg føler alltid mer ansvar for tap enn for seire fordi jeg tenker på hva jeg skulle ha gjort annerledes før kampen for å unngå slike sitasjoner. Det er lett for en manager å si: «Jeg kan ikke score målene eller forsvare målet». Det er bare delvis sant. Hvorfor er vi så godt betalt om det var hele sannheten? Spør Klopp.

Han er også den første til å beklage Liverpools dårlige målstatistikk i serien. Bare 22 mål er det blitt på sesongens 20 første seriekamper, er det svakeste Liverpool har hatt noen gang.

– For det første, sorry, sier Klopp.

– Vi må være mer konsentrert, mer grådige, mer disiplinerte og mer av alt, sier han om hvordan man skal skape og utnytte mulighetene som kommer.

Men er det en ting Klopp ikke kommer til å gjøre før tirsdagens semifinale på Britannia, så er det å vise 6-1-tapet på tampen av fjorårssesongen. På spørsmål om det, sier 48-åringen:

– Jeg er ikke gal. Hvorfor skulle jeg vise dem en så dårlig dag?  

LES OGSÅ: Aldridge etterlyser mer fart og mer kraft