Klopp: – Lovren er syk, Lallana fortsatt skadet

Daniel Sturridge og Jürgen Klopp svarte på spørsmål før den avgjørende Augsburg-kampen.

Jürgen Klopps utvalgte spilte 0–0 mot Augsburg da han var tilbake i Tyskland for første gang siden Liverpool ansatte ham i oktober. Siden har de røde hatt spillefri.

Omtrent klokka 15.30 i ettermiddag møtte Klopp og Sturridge det engelske og tyske pressekorpset på Melwood.

Daniel Sturridge:

– Det er viktig for alle sammen å være klare for de to kampene som venter. Vi er godt forberedt til dem. Vi er nødt til å gå ut med riktig mentalitet, og forhåpentlig blir jobben gjort, sier Sturridge.

De enorme skadeplagene de siste sesongene har fått kritikere til å rope høyere om 26-åringen.

– Det er viktig å tenke på nåtiden. Det er en vanskelig periode når man er ute med skade, men det er bare en del av fotballen. Nå gleder jeg meg til fremtiden med Liverpool. Det er ikke så mye å stresse over i denne situasjonen. Jeg er ganske avslappet. Jeg er fornøyd her.

Om trykket fra sosiale medier

England-spissen sier han alltid har hatt familien, venner og Liverpool med seg, og at han er glad for å spille igjen.

– Det er alt som betyr noe. Jeg hører ikke på sosiale medier. Å si at han spiller ikke ønsker å spille, er det mest respektløse man kan si til en fotballspiller. Bemerkelsesverdig skuffende, svarer Sturridge på påstander om at han ikke har viljen til å spille.

Han sier tydelig ifra om at han på ingen måte har hatt noen glede av å se samtlige kamper fra tribunen istedenfor banen.

– Ingen kjenner til hvor mye det betyr for meg å spille fotball. Jeg skal fortsette å gjøre mitt beste og fokusere på å spille for Liverpool. I løpet av livet er det gode og dårlige perioder. Sånn er det for alle.

Jürgen Klopp:

– Jeg er enig med alt Daniel sa. Det var interessant å høre hva dere hadde å spørre om. Han var helt avslappet; dere var mer opprømte enn ham. Det er flott. Det er noen ting som er mer oppklart nå.

Om de to neste kampene

– Det er ganske enkelt. Hvis du tenker på steg nummer to før steg nummer én, kommer du til å ramle ned. Vi er nødt til å være fullt konsentrerte på denne kampen.

– I denne turneringen har vi store mål, men det avhenger av prestasjonene våre, og det er noe vi må vise mot Augsburg. Folk snakker allerede om finalen, men vi fokuserer på å gå videre til neste runde.

– Morgendagens kamp er spennende. Jeg kommer ikke på én uke som ikke har vært like viktig så lenge jeg har vært her.

Om sjansen til å spille seg inn på finalelaget

– Er dette en mulighet for å vise at det er kamp om plassene på Wembley?

– Ja. Vi må vise at vi ønsker å vinne kampen. Så ta avgjørelser. Vi må vise at vi er 100 prosent konsentrert i denne kampen. Og så får vi en god sjanse i finalen (på søndag). Vi kan tape i morgen ettersom Augsburg er gode. Jeg vet at ikke alle dere synes det, men er det sant. Gir man alt, får man ikke alltid alt, men det er den eneste muligheten til å få noe.

– Jeg håper det ikke blir en test. Jeg håper vi viser at vi ønsker å vinne denne kampen, og så skal vi tenke på den neste.

Om skadesituasjonen

Klopp sier at Dejan Lovren er syk, og Joe Allen, Martin Skrtel og Adam Lallana fortsatt er skadet.

– Dejan var på trening en dag, og så ble han syk. Allen og Lallana er ikke tilgjengelige.

– Kamper for spillere som ikke har spilt så lenge – som Phil (Coutinho) og Daniel – er det viktig å finne rytmen.

– Vanligvis har man én fridag i uka, men etter en så lang periode var vi nødt til å gi mange av spillerne to dager fri. Vi startet igjen på mandag.