Klopp: – Vi er ikke her for å kaste penger ut av vinduet

David James mener Klopp opptrer annerledes enn de fleste nyansatte managere i sitt første overgangsvindu. Det imponerer den tidligere keeperen.

– Vi har det alltid travelt, vi er alltid på jobb, og sjekker hele tiden mulighetene. Det har vi gjort siden vi kom, og nå stenger vinduet snart. Vi får se om noe skjer. Hvis vi var nær noe nå, ville det ødelagt å sagt noe om det. Jeg har ingenting mer å si om det nå. Dere må vente, sa Jürgen Klopp om overgangsvinduet på fredagens pressekonferanse.

– Jeg er fornøyd med den troppen jeg har, og har ikke noen problemer med dette. Troppen var ikke noe problem, ikke ett sekund, det handler om skader og antall kamper. Vi har tenkt på et par ting, men kun om det er veldig fornuftig for oss.

LES OGSÅ: Hendro og Sturridge uaktuelle mot West Ham

Klopp mener det er en dårlig idé å hente inn nye spillere om det kun er for å bedre skadesituasjonen i klubben. 

– Det er vanskelig å spille så mange kamper. Men hvis jeg sier for mye om det, så blir det til at: «kanskje troppen bure vært større». Men de kommer tilbake. «Men du trenger å kjøpe noen nye spillere?» Jammen, de kommer tilbake. Og da står man der med 38 spillere. Det er ikke mulig. 

– Vi er ikke her for å kaste penger ut av vinduet. Vi prøver å jobbe med det vi har, slo Klopp fast.

Ser etter løsninger innenfra

Tidligere Liverpool-keeper og nå ekspertkommentator på BT Sport, David James, liker godt Klopps tanker rundt dette overgangsvinduet. Han tror det også slår positivt ut i troppen. 

– Det som imponerer meg med Jürgen er at han har arvet en annen managers tropp, og prøver å jobbe med den.

– Han har ikke gått rett på transfermarkedet og brukt millioner på millioner. Han har sett etter løsninger innenfra. Det er et stort selvtillitsboost for spillerne, mener James. 

– Vanligvis når en ny manager kommer inn, ser alle seg over skulderen og lurer på hvilke spillere som kommer inn, og hvem som må dra. Jürgen har vist at han er villig til å jobbe med det han har, og gi spillere sjansen, sier James til Liverpool Echo.

Et lån, et kjøpt og et bud

Til nå i transfervinduet har Liverpool hentet Steven Caulker på lån, samt Marko Grujic fra Røde Sttjerne for 5,1 millioner pund. Sistnevnte kommer ikke til å bli en del av troppen før sommeren. Liverpool har også lagt inn bud på Alex Teixeira, men de forhandlingene ser ikke ut til å føre fram. 

LES OGSÅ: Kroken på døra for Teixeira? 

– Det populære synspunktet er at han simpelthen måtte handle i januar. Han trengte en ny keeper, en ny spiss og en ny midtstopper. Men han har ikke hørt på det. Han ser ett løsninger. Det er ikke perfekt, men de er i en cupfinale, de er fortsatt i to andre cuper, og de er ikke i en forferdelig posisjon i ligaen, mener James. 

LES OGSÅ: Klopp har skapt optimisme ved akademiet