Klopp vil skape historie med Liverpool

I et lengre intervju med Sky Deutschland forteller Jürgen Klopp om tilværelsen i Liverpool.

Jürgen Klopp bor i Steven Gerrards gamle hus – og han er glad at den tidligere Liverpool-kapteinen har tatt med seg alle trofeene og medaljene. Klopp er nemlig ikke interessert i å leve på Liverpools gamle suksesser – han vil se fremover og skape historie.
 
– Det har vært mange store managere og gode spillere i Liverpool. De har alle vært med på å forme klubbens historie. Vi prøver å få den suksessen tilbake til klubben, sier Klopp til Sky.
 
Saken fortsetter under
 
 
Klopp ble ansatt for fire måneder siden, og har vært involvert i en rekke kamper. Oppturene og nedturene kommer på løpende bånd, men han er optimistisk med tanke på fremtiden.
 
– Inntrykket mitt er at alle i involvert i klubben hungrer etter suksess. Og selv om alle ønsker umiddelbare resultater, er de tålmodige og villige til å investere tid for å oppnå suksessen. 

Et eventyr å være her

Klopp har fått tid til å bli kjent med byen, folket, klubben og ikke minst supporterne. Han sitter igjen med et inntrykk at folket er opptatt av mer enn bare resultater.
 
– Det er slik Liverpool er. Du kan ikke bli noen i klubben uten å være en god person. For alle i klubben er fotball viktig, men de ønsker hele personen. Enten er du den personen – ellers så gjør klubben deg til den personen – en som alltid bryr seg om klubben og er ydmyk, sier LFC-manageren.
 
– Jeg føler meg veldig komfortabel her. Det er en spesiell klubb og en spesiell plass. Anfield er en flott stadium, der man til en hver tid føler historien. Det en ære, det er gøy og det er et eventyr å være her.
 
Saken fortsetter under
 

– For mye å gjøre til å gratulere meg selv

Til tross for at Klopp beskriver det som en ære å være Liverpool-manager, er han opptatt av hardt arbeid – og han har ikke tid til å være en «drømmer».
 
– Det siste man kan gjøre som manager er å være en drømmer. Virkelighet vil fort ta deg igjen. Det er klart det var en flott fortsettelse etter Mainz og Dortmund å ta over Liverpool, men når man er her må man jobbe hardt. 
 
– Jeg kan ikke gå rundt å gratulere meg seg selv for jobben – jeg har for mye å gjøre. Men samtidig elsker jeg å få gjøre denne jobben i et så fantastisk miljø. 
 
Saken fortsetter under

Klopp ser ut til å være en populær leder blant spillerne.

For lite tid til å rette problemer

Kampene har kommet fortløpende for Klopp. Med deltagelse i samtlige turneringer (frem til tapet mot West Ham tidligere denne uken), har det blitt  lite tid til hvile og trening mellom kampene. Manageren har tidlige uttalt at det slettes ikke er tid til trening – bare restitusjon.
 
Dødballer har vært et stort problem for Klopp. Det er bare Bournemouth og Norwich som har sluppet inn flere dødballmål - men mangelen på tid på treningsfeltet har vært et problem.
 
– Vi har dette problemet. Problemet er at man må forbedre seg så kjapt, fordi neste kamp er like rundt hjørnet. Det er ikke lett, og det er mange andre ting som også må jobbes med, påpeker tyskeren.
 
– Det stemmer at dette er en utfordring. Vi scorer ikke nok, og hver gang motstanderne får en dødball kjenner vi at hele stadion er ukomfortabel.