Kolo Toures tid i Liverpool

Kolo Toure er ferdig i Liverpool, og vi har sett på karrieren til den populære ivorianeren.

Brendan Rodgers hentet Kolo Toure på free transfer fra Manchester City i 2013. Toure skulle gi laget mer erfaring både på og utenfor banen. 
 
Toure debuterte 17. august 2013 i serieåpningen mot Stoke på Anfield. Den tidligere City- og Arsenal-spilleren dannet et imponerende stopperpar med Daniel Agger, og nyervervelsen var nær ved å score både én og to ganger de første kampene. 
 
 
Det ble en innholdsrik sesong for midtstopperen. Liverpool fant formen, og med Suárez og Sturridge i superform, jaget Liverpool ligatittelen. 
 
Toure bidro – og spilte hele 20 seriekamper i debutsesongen. Han hadde flere gode kamper, selv om tabben hans borte mot West Bromwich, som frarøvet Liverpool to poeng, nok huskes av mange. 
 
Liverpool endte på andreplass, og Kolo Toure bidro i det som var Liverpools beste Premier League-sesong noensinne. 
 
Toure, som aldri har vært noen målmaskin, endte sesongen uten scoring. 
 
Missen hans mot Arsenal, er også et minne mange husker. (Det fikk dog ingen konsekvenser, da Liverpool knuste rivalene fra London.)
 

2014/15

Den neste sesongen ble svært annerledes både for Liverpool og Kolo Toure. Rødtrøyene slet i serien, og Kolo måtte overvære de fleste Premier League-kampene fra innbytterbenken. 
 
Til sammen ble det bare 12 opptredener i ligaen for Toure. Toure fikk dog kamper i Champions League, som i seg selv er et høydepunkt.
 
I cup-sammenheng ble det dog flere opptredener enn den foregående sesongen. Det ble tre opptredener i samtlige cuper (FA-cupen, ligacupen og CL/EL), ni til sammen.
 
Toure var involvert 23 ganger, og Rodgers så verdien av ham, og det ble kontraktsforlengelse med ett år.
 
I tillegg ble Kolo Toure en mer og mer populær blant fansen. Hans noe uortodokse stil – og det gode humøret utenfor banen – gjorde at han nærmest fikk kultstatus i Liverpool. 
 

2015/16 - danket ut stjernen

Kolo Toures siste sesong i Liverpool ble kanskje hans beste. Dejan Lovren fant sakte men sikkert formen – samtidig var Sakho av og på med skader. Da måtte Rodgers, og etter hvert Klopp, velge mellom Martin Skrtel eller Kolo Toure.
 
Kolo Toure ble foretrukket, og backup-spilleren danket ut stjerna. 
 
Etter som månedene gikk, var det tydelig at Klopp foretrakk Toure fremfor Skrtel i de viktige kampene. Det ble best eksemplifisert i sesongens siste kamp – Europaliga-finalen i Basel. 
 
Toure spilte en rekke gode kamper i sesongen som var, og flere supportere har uttrykt ønske om å ha med Toure videre.
 
Liverpool har dog valgt å slippe Toure, som nå er uten kontrakt. 

Scoret sitt eneste mål

Et øyeblikk hverken Kolo Toure eller supporterne kommer til å glemme med det første, var da Toure nettet sitt første mål for Liverpool.
 
En solrik februar-dag i 2016, tok Aston Villa imot Liverpool til kamp i Birmingham. Liverpool feide over hjemmelaget, og blant målscorerne: Kolo Toure. 35-åringen headet inn et hjørnespark, på sedvanlig Kolo-vis.
 
Fansen var i ekstase over å se yndlingen score sitt første (og eneste) Liverpool-mål.
 

Tallene bak karrieren

Kolo Toure fikk totalt 71 kamper for Liverpool:
46 seriekamper, 5 i FA-cupen, 9 i ligacupen og 11 kamper i europeisk sammenheng. Det ble ett mål for Toure.
 
På samme tid spilte han 16 kamper for Elfenbenskysten. 
 
Det ble ingen trofeer med Liverpool, men tre andreplasser ble det:
Premier League 2013/14
Ligacup 2016
Europaliga 2016

Nettet koker

I kjølvannet av nyheten om Toures Liverpool-exit, har Twitter og andre sosiale medier haglet med hyllester. Den ene morsommere enn den andre. 
 
Her har vi valgt ut noen høydepunkt: