Konger av finalecomeback

Om Liverpool havner under for Man City søndag, trenger du ikke fortvile for mye. Liverpools cuphistorie er full av eksempler på at det kan snu.

Er det én ting man for alvor lærte som Liverpool-supporter 25. mai 2005, er at uansett hvor mørkt det ser ut så er ikke kampen over før dommeren blåser av.

Selv om Champions League-eventyret i Istanbul er ekstremversjonen, er det slettes ikke den eneste gangen i Liverpools rike cuphistorie at laget har ligget under, for så å vinne pokalen til slutt.

Har havnet under i fire av ligacupseirene

Søndag jakter Liverpool sin niende ligacupseier, ved fire av de tidligere seierne i cupen har Liverpool ligget under.

Det skjedde i omkampen mot West Ham i 1981, da Liverpool vant 2-1 etter å ha ligget under med ett mål. Det skjedde også de to påfølgende årene i 1982 og 1983 (bildet øverst i saken), da det ble 3-1-seier mot Tottenham og 2-1 mot Manchester United.

Souness med ligacuppokalen fra 1982.

Mot Tottenham tok London-laget ledelsen etter 11 minutter, men takket være en scoring tre minutter før slutt fra Ronnie Whelan ble det ekstraomganger, der Whelan og Ian  Rush sikret seieren.

Mot Man Utd scoret Norman Whiteside etter 12 minutter. Alan Kennedy scoret utligningsmålet et kvarter før slutt, og nok en gang avgjorde Liverpool i ekstraomgangene. Whelan ble helt nok en gang.

I den til nå siste ligacuptriumfen i 2012 ga Joe Mason Cardiff ledelsen etter 19 minutter, og Skrtel utlignet etter en time. Liverpool tok på nytt ledelsen i ekstraomgangene, men Cardiff kom tilbake. Liverpool sikret til slutt seieren på straffer.

Kommet tilbake ni ganger

Hvis man også tar med andre finaler har Liverpool hele ni ganger ligget under, for så å løfte trofeet over hodet.

I FA-cupen skjedde det i 1986 mot Everton, i 2001 mot Arsenal og i 2006 mot West Ham.

I kampen mot West Ham lå Liverpool til og med under med to mål, før Cisse og Gerrard skapte balanse i regnskapet. West Ham tok da ledelsen på nytt, men Gerrard utlignet på overtid og kampen gikk til straffer.

Også i UEFA-cupfinalen mot Brügge i 1976 lå Liverpool under i begge kampene som ble spilt den gangen, men kom tilbake slik at kampene endte 3-2 og 1-1.

Aller mørkest så det ut mot AC Milan i 2005 da Liverpool lå under med 3-0 før opphentingen startet i andre omgang. Også da ble det avgjort på straffer.