Kun to røde med EM-erfaring

EM nærmer seg med stormskritt, og vi har sett på hva slags erfaring dagens Liverpool-tropp har fra tidligere europeiske mesterskap.

Liverpool sender hele 12 spillere til EM i Frankrike. Faktisk har ingen klubber flere spillere representert i årets mesterskap enn Anfield-klubben. Men til tross for det høye antallet, er EM-erfaringen til de røde svært begrenset.
 
Dette er Liverpool-spillernes EM-erfaring:

Belgia:

Simon Mignolet fikk sin internasjonale debut i kvalifiseringen til forrige EM, men Belgia maktet ikke å kvalifisere seg, og dermed står sisteskansen bokført uten EM-kamper. Det er ventet at Thibaut Courtois fortsetter å vokte buret for Belgia, og dermed er det godt mulig at det ikke blir noen EM-debut for Mignolet.
 
 
Ikke overraskende har verken Christian Benteke eller Divock Origi erfaring fra EM. De var henholdsvis 10 og fem år da Belgia sist deltok i et EM. 
 

England:

James Milner er Liverpools nest eldste EM-spiller (kun Skrtel er eldre), og den tidligere Manchester City-spilleren har 57 landskamper – deriblant noen i EM. I 2012 starter Milner samtlige av Englands kamper i gruppespillet. Han starter også kvartfinalen mot Italia, men ble byttet ut midtveis i andre omgang. England tapte som kjent på straffespark. 
 
I nevnte kvartfinale ble Jordan Henderson byttet inn, og fikk med seg de to ekstraomgangene. Dét var den nåværende Liverpool-kapteinens andre EM-kamp. Hendo fikk ett innhopp i gruppespillet, mot Frankrike. 
 
Verken Nathaniel Clyne, Adam Lallana eller Daniel Sturridge har vært involvert i EM-sluttspill. 
 

Skrtel uten EM-kamper

Liverpools mest rutinerte landslagsspiller Martin Skrtel har heller ingen EM-kamper på sin CV. Det skyldes at Slovakia rett og slett ikke har kvalifisert seg til mesterskapet mens Skrtel har vært en del av laget. Han er riktignok ventet å starte Slovakias kamper i det kommende mesterskapet, etter å ha ledet laget gjennom kvalifiseringen som kaptein.
 
Tysklands Emre Can var bare 18 år da forrige EM ble spilt, og måtte vente tre år til før han i 2015 fikk sin internasjonale debut. 
 
Waliserne Danny Ward og Joe Allen står også uten EM-kamper. 
 
Det vil dermed si at engelskmennene James Milner og Jordan Henderson er de eneste av dagens Liverpool-tropp med erfaring fra tidligere EM. En rekke av spillerne har dog erfaring fra VM.