Les Tor-Kristian Karlsens vurdering av Matip

Fotballeksperten har tidligere analysert Joel Matip på Liverpool.no. Her er det han skrev den gangen, og nå etter at handelen er i boks.

Tor-Kristian Karlsen jobber som fotballkonsulent, og er blant annet tidligere sportsdirektør i Monaco. Han har de siste månedene levert flere blogger til LIverpool.no i forbindelse med vinterens transfervindu.

Under kan du lese det han skrev om Joel Matip den gangen. Den opprinnelige Kopbloggen kan du lese her. 

Endelig gjennombrudd

«Den tyskfødte sønnen av en tidligere Bundesliga-proff fra Kamerun har denne sesongen – til tross for at han har vært fast inventar i flere sesonger - opplevd et slags endelig gjennombrudd i den tyske ligaen.

Matip skal utvilsomt ha sin del av æren for det Schalke 04 endelig igjen fremstår som et relativt solid lag defensivt etter flere år som en vaklende middelhavsfarer.

Midtstopper og midtspiss er de to posisjonene som klubber søker med størst desperasjon og å sikre seg Matip ved kontraktens ende til sommeren, må kategoriseres som et lite kupp.

Det mest iøynefallende med den 195 cm lange 24-åringen er hans avslappede stopperstil. I tillegg til å lese spillet veldig godt er han flink til å komme foran i dueller og å plukke ballen foran motspillere.

Som en følge av denne rolige og «rene» stilen tiltrekker han relativt få gule kort (4-5 i gjennomsnitt per ligasesong) og er på flere måter en motsats til den klassiske stoppertypen som man gjerne ser i Premier League. »

LES OGSÅ: 10 ting å vite om Matip

Forbedringsmuligheter

«Til tross for høyden er han relativt bevegelig og har en god pasningsfot (høyrebeint). Om man skal se etter svakheter (om man tar i betraktning størrelsen, er det opplagt at han ikke er verdens hurtigste på små flater – men dette er stort sett normen med midtstoppere) er det muligens forbedringspotensial i beslutningene (plassering) han tar i enkelte defensive situasjoner og muligens en mangel på beslutsomhet.

Men dette er verken unormalt eller problematisk for en fortsatt relativt ung stopper.»

Dette skriver Karlsen i dag

Her er noen av meldingene Karlsen har lagt ut på Twitter i dag, etter at avtalen med Matip ble klar. 

 

LES OGSÅ: Dette skriver flere eksperter om Matip