Litt magi var nok

Les hva engelske aviser skriver om Liverpools avansement i Europa League på erkerival Manchester Uniteds bekostning.

– Et fortryllende øyeblikk fra Liverpools lille magiker var nok til å forandre kvelden, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Echo-journalisten mener Philippe Coutinhos scoring fikk nervene til å forsvinne som dugg for solen for gjestene, hvor en tøff oppgave i løvens hule plutselig ble forvandlet til en parademarsj.

– Når Liverpool trengte det som mest, leverte Philippe Coutinho varene på Old Trafford, og tok Liverpool videre til kvartfinalen i Europa League, fortsetter Pearce.

– Aldri har resultatet 1-1 blitt feiret så vilt tidligere. De 3000 tilreisende supporterne nøt hvert sekund, da Liverpool cruiset videre på bekostning av erkerivalen.

Midtstopperne storspilte

– Synet av United-fansen som strømmet mot utgangene i tusentall lenge før kampen var over sa mye. Dette var utrolig overbevisende.

Pearce mener at Liverpool har mye å takke midtstopperne Mamadou Sakho og Dejan Lovren for etter denne kampen.

– Coutinho ble den store helten, men Liverpool skal være takknemlige for innsatsen til de bunnsolide stopperne Mamadou Sakho og Dejan Lovren. Begge var enestående, været når det var fare på ferde, og håndterte det. Det som en gang var Liverpools akilleshæl begynner nå å se ut som deres styrke.

Emre Can styrte midtbanen

Henry Winter i The Times gjør et poeng av at Liverpool sørget for en ny mørk kveld for Louis van Gaal.

– Liverpool var bedre organisert enn United, hadde mer selvtillit og var mer kompakte, skriver Winter.

– Liverpool har tydelig fått en ny vår under den inspirerende Jürgen Klopp. Mamadou Sakho og Dejan Lovren var utmerket i forsvaret. Emre Can styrte midtbanen.

Holdt på prinsippene

Klopp ble belønnet for å holde på sine prinsipper, mener Chris Bascombe i Telegraph.

 

Parabéns @phil.coutinho #golaçO #ynwa #quality

Et bilde publisert av Roberto Firmino (@roberto_firmino)

– Jürgen Klopps filosofi er å angripe, men han må ha vært fristet til å spille mer forsiktig og satse på kontringer i denne kampen. Slik kampen utviklet seg, fikk vi se begge deler. Klopp mønstret nok en gang et offensivt mannskap, som fikk mange sjanser til å kontre. Dessverre var kvaliteten på den siste pasningen for dårlig frem til Philippe Coutinhos vidunderlige solomål like før pause, skriver Bascombe.

– Frem til da hadde vi fått den vanlige historien med David De Gea som stoppet Liverpool-angriperne. United-keeperen var forskjellen på de to lagene i Premier League-kampene mellom klubbene denne sesongen, og hadde det ikke vært for ham ville dette oppgjøret ha vært over mye tidligere.

LES OGSÅ: – Et magisk mål