Liverpool møter Arsenal på Emirates

Kvartfinale i juniorcupen i kveld.

LFCTV sender kveldens kvartfinale direkte, og den går følgelig også på TV2 Sumo. Avspark på Emirates Stadium er klokken 20.00. LFCTV starter sendingen en halvtime før avspark. Vi følger som vanlig kampen her på Liverpool.no, med fortløpende tekstoppdateringer.

Kvartfinalen skal avgjøres i kveld, med ekstraomganger og straffespark-konkurranse om nødvendig.

Neil Critchleys mannskap har slått Ipswich, Cardiff og Nottingham på veien til kvartfinalen, og består av talentfulle spillere som Adam Phillips, Ben Woodburn, Herbie Kane, Yan Dhanda og Toni Gomes.



Liverpool Echo trekker paralleller til 2009-sesongen, da Liverpool møtte nettopp Arsenal i finalen i FA Youth Cup, men tapte sammenlagt 6-2 over to kamper.

Lokalavisen har også tatt for seg spillerne som spilte for Liverpool i de to finalekampene den gangen, og sett på hvordan karrieren deres utviklet seg:

Dean Bouzanis: Keeperen fra Sydney kom til Liverpool i 2007, men fikk aldri førstelagskamper for klubben. Han ble lånt ut til Sydney FC og Accrington Stanley, før han skrev under for Oldham i 2011. Han har senere vært innom Aris på Kypros, Carlisle United og Western Sydney Wanderers. Han spiller nå for Melbourne City.

Deale Chamberlain: Målvakten fra Burton ble frigitt av Liverpool i 2011, og har siden spilt for Atherstone Town og Worcester City. Han har også vært innom New York Red Bull. Hans siste registrerte klubb var Solihull Moors.

Karl Clair: Forsvarsspiller som vokste opp bare et stenkast unna Anfield. Scouseren fikk en alvorlig kneskade, og ble aldri helt bra etter den. Ble frigitt i 2011, og sluttet seg da til Loughborough Univeristy sitt Nike Academy. Han har siden spilt for Vauxhall Motors, og spiller nå for Marine.

Christoph Buchtmann: Tyskeren kom til Liverpool fra Borussia Dortmund i 2008, men fikk forlate Anfield-klubben til fordel for Fulham i februar 2010. Ferden gikk videre til Köln bare tre måneder sidere. Sluttet seg til St Pauli i 2012, og har etablert seg på laget i Hamburg-klubben.

Jack Robinson: Ble Liverpools yngste førstelagsspiller noensinne da han debuterte mot slutten av 2009/10-sesongen. Fikk 11 førstelagskamper før ferden gikk videre til QPR i 2014. Der ble han lånt ut til Huddersfield, hvor han fikk en stygg kneskade som har satt ham mye tilbake.

Daniel Ayala: Den spanske midtstopperen kom til Liverpool fra Sevilla. Han fikk fem førstelagskamper for Liverpool, og ble også lånt ut til Hull og Derby. Ble solgt til Norwich for 800 000 pund i 2011. I januar 2014 gikk ferden videre til Middlesbrough, hvor han nå er fast inventar, og Ayala kan dermed være tilbake i Premier League neste sesong.

Joe Kennedy: Var kaptein mot Arsenal, men ble frigitt påfølgende sommer. Siste kjente klubb var walisiske Bala Town.


 
Andre Wisdom: Den allsidige forsvarsspilleren kom til Liverpool fra Bradford City. Han fikk sitt gjennombrudd på førstelaget under Brendan Rodgers i 2012/13-sesongen, men har siden vært lånt ut til Derby, West Bromwich og denne sesongen er han i Norwich.

David Amoo: Den tidligere Millwall-spilleren fikk sin førstelagsdebut for Liverpool av Roy Hodgson i en kamp mot Rabotnicki i 2010. Etter at han forlot Liverpool har han vært innom klubber som Preston, Tranmere, MK Dons og spiller nå for Partick Thistle i Skottland.

Steve Irwin: En allsidig lokal spiller som aldri klarte å ta steget opp på førstelaget i Liverpool. Han skrev under for nederlandske Telstar bare få uker etter finalen i 2009. Tre år senere spilte han for FF Jaro i Finland.

Michael Roberts: Liverpool betalte 40 000 pund for å hente Roberts fra Tranmere i 2008, men spilleren ble frigitt i 2012. Har siden vært innom klubber som Chester, Bootle og Ashton Town.

Lauri Dalla Valle: Det finske stortalentet fikk en førstelagskamp for Liverpool, mot Rabotnicki i 2010, før han ble sluppet til Fulham. Spiller for tiden for Crewe Alexandra i League One.

Tom Ince: Sønnen til tidligere Liverpool-kaptein Paul Ince spilte for Liverpools førstelag i det famøse ligacupnederlaget for Northampton i 2010. Forlot Liverpool til fordel for Blackpool ikke lenge etter, og gjorde det såpass godt der at Liverpool vurderte å kjøpe ham tilbake i 2013. Men det ble det aldri noe av, og Ince junior har siden vært innom klubber som Crystal Palace, Nottingham Forest og Hull. Han spiller nå for Derby County i The Championship.

Alex Cooper: Tidligere skotsk ungdomslandslagsspiller som ble hentet til Liverpool fra Ross County for 100 000 pund. Var mye skadeplaget i Liverpool. Spiller nå for St Mirren i hjemlandet.

Alex Kacaniklic: Den svenske vingen ble sluppet til Fulham samtidig med Lauri Dalla Valle, slik at Liverpool kunne sikre seg Paul Konchesky. Har spilt over 100 førstelagskamper i London-klubben, og står også bokført med 19 landskamper for Sverige.

Nathan Eccleston: Den Manchester-fødte spissen fikk ni førstelagskamper for Liverpool. Var innom flere engelske klubber, som Charlton, Blackpool og Coventry, før ferden gikk til Skottland, hvor han spilte for Partick Thistle og Kilmarnock. Befinner seg nå i Ungarn, hvor han spiller for Bekescsaba.