Liverpool U18 - Reading U18 1-4

Liverpools unggutter tok ledelsen allerede etter to minutter, men Reading var dødelig effektive utover i kampen.

Liverpool 18 skal spille sju kamper i Premier League Play-off, men det har begynt på verst mulig måte for Neil Critchleys gutter som nå har tapt hjemme mot både Blackburn og Reading.

I lørdagens kamp mot Reading startet det veldig bra da Liverpool tok ledelsen allerede etter to minutter.

Yan Dhanda scoret etter et nydelig angrep av Liverpool. Adam Phillips vendte bort en mann, la ballen ut til Ovie Ejaria på høyrekanten, og han spilte så fri Dhanda, som rundet keeper og plasserte ballen sikkert i mål.

På tampen av omgangen var Liverpool svært nær å øke ledelsen, da Alves fikk skutt fra veldig god posisjon.

Savnet stjerner

Utover i andre omgang ble savnet av noen av de beste angrepsvåpnene Toni Gomes, Ben Woodburn og Brooks Lennon stadig klarer. De to siste er på landslagsoppdrag, mens Gomes skal spille for U21 i morgen.

Smith utlignet for Reading med en heading etter 52 minutter, og fem minutter seinere gikk Reading i ledelsen med et skudd fra Frost.

Liverpool hadde også hatt flere gode muligheter, men det raknet helt da Reading fikk et feil tilkjent straffespark etter 72 minutter. Bare to minutter etter at Smith satte inn straffen, kom Davies seg fri etter svakt forsvarsspill ,og Reading gikk opp i 1-4-ledelse.

Det føltes likevel ikke ut som en 1-4-kamp for Liverpools del. Spillemessig var det langt jevnere, men Reading var ekstremt effektive i motsetning til Liverpool.

Fornøyd med Adekanye

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi ledet 1-0 og spilte ganske bra til tider, men jeg synes vi kunne gjort det bedre til pause og var litt slurvete. Det jeg sa i pausen hjalp tydeligvis ikke, for vi fortsatte slik i andre omgang også. Straffen drepte kampen for vi var godt inne i den til da. Vi adde noen muligheter også etter det, men klarte ikke komme tilbake, sier U18-trener Neil Critchley til LFCTV etter kampen.

Bobby Adekanye, som ble hentet fra Barcelona og med røtter i Nigeria og Nederland, var lørdag tilbake i spill etter et lengre skadeopphold. Han kom inn etter 64 minutter og viste raskt hva han kan bidra med på kanten.

– Han hadde noen veldig bra minutter med flere gode innlegg, som fort kunne gitt oss mål. Det var godt å se ham tilbake, sa Critchley.

Kampen:

Her er laget som starter: George, Alexander-Arnold, Lewis, Masterson, Whelan, Coyle, Alves, Kane, Dhanda, Phillips, Ejaria. Reserver: Owens, Kelleher, Parker, Johnston, Adekanye.

Reading: Southwood, Howe, Andresson, Osho, Richards, East, Bennett, Frost, Holsgrove, Davis, Smith. Reserver: Vancooten, Tupper, Akinwumni, Chatee, Rollinson.

90. min: Pause.

90. min: Tre minutter på overtid skyter Phillips et frispark like utenfor.

89. min: Adekanye har vist positive tendenser etter at han kom inn. Kommer nå til avslutning, men keeper redder.

84. min: Smith går ut, Chatee kommer inn.

83. min: Kris Owens kommer inn for Lewis.

78. min: Joel Rollinson kommer inn for Frost for Reading.

78. min: Igjen slurver Liverpool og gir fra seg ballen. Smith er nær å score sitt tredje, men skuddet går utenfor.

76. min: Adekanye med et par gode innlegg fra venstrekanten.

74. min 1-4!: Så får Davies ballen alene med keeper, og setter ballen sikkert forbi Shamal George og til 1-4 for bortelaget. Svakt forsvarsspill av Liverpool i den situasjonen.

72. min 1-3!: Sam Smith scorer sikkert på straffen.

71. min straffe: Reading får straffe når Shamal George feller Frost på hjørnet av 16-meteren. Tvilsom avgjørelse, så ut som George tok ballen først.

70. min: George Johnston kommer inn for Masterson for Liverpool.

67. min: Phillips kommer seg fri i feltet med et flott førstetouch og kommer til skudd. Er uheldig som ikke får ballen i mål der. Liverpool har hatt et par gode muligheter til å utligne nå.

64. min: Bytte for Reading. Vancooten går inn, Osho går ut. For Bobby Adekanye, som kom fra Barcelona, kommer inn for Herbie Kane for Liverpool.

63. min: Dhanda med nok en god sjanse når han skyter fra ca 14 meter.

62. min: Godt innlegg inn foran mål der Dhanda er, men får ikke hodet på ballen.

57. min 1-2: Frost skyter en gang fra rett innenfor 16-meteren, skuddet blir blokkert men han får ballen tilbake og kliner ballen inn i mål.

56. min: Andresson stopper Dhanda med en god takling, når Liverpool-spilleren er på vei igjennom.

54. min: God cornervariant fra Liverpool ender på hodet til Dhanda, han header over.

52. min 1-1: Smith scorer med hodet når han får stå helt alene foran mål, etter en godt innlegg fra høyre. Angrepet starter når Liverpool gir bort ballen enkelt på egen halvdel.

52. min: Liverpool roper på straffe når ballen går i hånda til en Reading-forsvarer.

51. min: Ejaria dribler seg forbi en mann før han skyter fra 17-18 meter. Skuddet går over.

49. min: Holsgrove med et svakt frispark for Reading i god posisjon. En lompe, som går langt over.

46. min: Smith kommer seg fri i Liverpools 16-meter, men roter bort ballen.

46. min: Reading tar avspark i andre omgang.

45 min: Pause.

45. min: To minutter på overtid i førsteomgang får Alves en kjempesjanse til å øke ledelsen. Får stå helt alene til høyre i feltet, men den lave skuddet går like utenfor.

39. min: Masterson med en god takling når Reading er på løp framover.

38. min: Stor sjanse for Liverpool. Dhanda kommer alene med keeper, prøver å lobbe, men Southwood stopper ballen.

31. min: Lewis blir liggende etter en duell inne i feltet. Han blir presset mellom sin egen keeper og en Reading-spiller. Kommer seg på beina igjen etter hvert.

30. min: Farlig sjanse for Reading etter en 45 graderspasning inn i feltet. Men Liverpool slipper med skrekken.

29. min: Alves legger inn fra venstre, ballen går så vidt over hodet på Phillips som utfordrer keeper.

25. min: Liverpool avverger en farlig sjanse for Reading. Bortelaget får corner, men Andresson header over.

18. min: Trent Alexander-Arnold med godt innlegg fra høyre, men keeper får kontroll.

17. min: Coyle mye involvert nå, stopper et lovende Reading-angrep med en nok en solid takling.

16. min: Coyle med en god pall mot Lewis på venstrekanten, han legger inn, men ballen går i en readingspiller og ut til corner. Southwood i Reading-målet får god kontroll på Phillips corner.

14. min: Coyle med en god sklitakling høyt i banen, Phillips får ballen og skyter over fra ca 18 meter.

10. min: Phillips med en veldig god langpasning mot venstre.

9. min: Reading med godt innlegg foran mål, men de har ingen god plassert.

7. min: Skudd utenfor for Liverpool, etter godt forarbeid av Phillips.

4. min: Bra markering av Dhanda, i en kamp der både Gomes, Woodburn og Lennon mangler. De to siste er på landslagsoppdrag, mens Gomes skal spille for U21 i morgen. Dhanda er for øvrig den første inder som scorer for Liverpool.

2. min 1-0!: Fantasisk mål med en gang. Phillips vender opp med en mann i ryggen, får ballen til Ejaria på siden. Dhanda blir spilt fri på nydelig vis av Ejaria, før han runder keeper og setter ballen sikkert i mål. Flott angrepsspill av Liverpool.

1. min: Liverpool tar avspark på Kirkby.

LES MER: Bobby Adekanye spiller mot Reading