Lojalitet stoppet Klopp fra å bli Man Utd-manager

– Det er kanskje ikke smart, men det er min måte å gjøre det på, sier Jürgen Klopp om da han takket nei til Alex Ferguson.

På fredagens pressekonferanse snakket Jürgen Klopp varmt om Manchester Uniteds tidligere manager Alex Ferguson.

Før skotten skulle gi seg i 2013 snakket Ferguson med flere mulige arvtagere deriblant Pep Guardiola, José Mourinho, Carlo Ancelotti, Louis van Gaal og Jürgen Klopp.

Klopp avslører nå at han takket nei til Man Utd den gangen på grunn av sin lojalitet til Borussia Dortmund.

– Vi snakket sammen. Vi snakket ikke lenge sammen, men for meg var det mye. Det var en stor ære hele samtalen for å være ærlig. Men jeg kunne ikke forlate Dortmund, slik var det bare, sier Klopp til The Times.

LES OGSÅ: Aldri uavgjort mellom Klopp og van Gaal

– Måtte fullføre jobben

En av hovedårsakene til at han ikke ville flytte på seg var at han var midt i en prosess med å rekruttere nye spillere til Dortmund på den tiden.

– Man er i april og man er midt i planleggingen av neste sesong. Du har denne spilleren, denne spilleren og denne spilleren som kommer, men så er ikke du der mer. Det fungerer ikke for meg i mitt liv, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg hørte ikke om noe konkret tilbud, men om det var det, kunne jeg ikke ha tatt jobben. Jeg måtte først fullføre jobben med Dortmund, og så tenke på andre ting. Det er kanskje ikke smart, men det er min måte å gjøre det på, sier Klopp. 

LES OGSÅ: Klopp vurderer spisskjøp i januar