Lovren vraket av Kroatia-sjefen

Det kroatiske landslaget drar til EM i Frankrike uten Dejan Lovren, som er på kant med sjefen.

– Jeg kommer ikke til å be om unnskyldning. Enten reiser jeg til Frankrike som en spiller i startoppstillingen eller så reiser jeg ikke, sa Lovren etter at han ble beskyldt for å ikke varme skikkelig opp.

Det var under en privatlandskamp mot Ungarn i mars at Lovren og flere andre spillere ble satt i oppvarming. Lovren forklarte senere at landslagets fysiske trener ba ham varme opp i 10–15 minutter.

– Gjorde som fortalt

– Jeg sa greit, og begynte å varme opp. Etter et kvarter, da jeg var ferdig med oppvarmingen, begynte jeg å bli kald ettersom jeg ikke hadde jakke på meg, så jeg gikk tilbake til benken, sa han.

– Etter ett minutt kom den fysiske treneren bort til meg igjen og spurte hvorfor jeg satt på benken. Jeg sa til ham at jeg fikk beskjed om å varme opp i 10–15 minutter, og var ferdig med det.

Da skal den fysiske treneren umiddelbart ha gått bort og fortalt det til landslagssjef Ante Cacic.

Saken fortsetter under.

– Ingen spiller i verden varmer opp i lenger tid enn dette. I Liverpool blir vi enten satt innpå eller så går vi tilbake til benken når vi har varmet opp i ett kvarter. Jeg ble fortalt på forhånd at jeg skulle spille den andre omgangen i Budapest, og var klar til å gjøre det. Treneren sa at vi alle skulle få sjansen, men jeg gjorde ikke det, sa Lovren.

– Tolererer ikke slik oppførsel

Cacic sa i etterkant at Lovren «tok et steg i feil retning», og at de ikke snakket sammen etter oppgjøret.

– Han nektet ikke å spille, for han ble aldri spurt om å komme utpå. Tror dere det er opp til Lovren eller noen annen spiller å bestemme hvor lenge han skal varme opp? sa Cacic til kroatisk presse.

– Eller er det treneren som bestemmer det? Jeg ba ikke ham spesifikt om å varme opp. Jeg sa at alle spillerne på benken skulle varme opp, for det var kaldt i Budapest. Jeg tolererer ikke slik oppførsel, for ingen er viktigere enn laget. Vi får se hva som skjer, men jeg kommer ikke til å tolerere slik oppførsel, og det var ikke noe smart trekk fra hans side.

Holder døra på gløtt for Lovren

Nå har fasiten kommet: Lovren, som har vært blant hovedbrikkene på landslaget i en årrekke, er vraket fra bruttotroppen til EM. Kroatia har med 27 spillere til forberedelsene, og det skal kuttes til 23 før mesterskapet.

Les også: Fem røde i England-troppen

– Disse er de beste spillerne vi har tilgjengelig. Å spille for landslaget krever god form og full forpliktelse på klubb- og landslagsnivå. Vi ønsker å ha en god atmosfære i garderoben, sier Cacic til pressen i forbindelse med uttaket i dag, ifølge Mirror.

– Jeg har ikke lukket døra til Lovren for godt. Han kan returnere en dag hvis han innser at han er nødt til å være en lagspiller. Når det går opp for ham at han ikke kan se ned på sine lagkompiser, staben eller treneren, finner han kanskje en vei tilbake.

Kroatia møter Moldova (21. mai), Iran (30. mai) og San Marino (4. juni) til treningskamper. De åpner EM mot Tyrkia 12. juni.