Lucas Leiva er skadet

Jürgen Klopp tviler på at Lucas Leiva er i stand til å spille ligakampen mot Manchester City.

Her er de viktigste punktene som Jürgen Klopp snakket om under pressekonferansen i ettermiddag:

Om skadesituasjonen:

– Vi skal ikke trene før klokken 17.00 i ettermiddag. Det ser ikke bra ut for Lucas. Han vil trolig ikke være tilgjengelig. Han har problemer med en muskel. Han hadde problemer med muskelen da han tok straffesparket.

– Mamadou Sakho vet jeg ikke helt hvordan det går med. Vi må vente og se hva legen sier. Vi kan ikke si noe mer for øyeblikket. Daniel Sturridge hadde krampe. Det er alt jeg kan si. Vi vil ikke ta noen risiko i morgen. Vi må vente noen timer til, og vi vil vite mer, og dere vil se lagoppstillingen i morgen.

Om planleggingen av neste sesong:

– Ja, vi legger planer. Vi må vente på de riktige øyeblikkene. Det er mye å tenke på. Men det er ikke så mye å si om dette for øyeblikket. Vi jobber hele tiden, og planlegger for fremtiden.

Om tittelkampen:

– Vanligvis er de som leder favoritten, og nå er det Leicester. Men Manchester City er med i kampen. Det er mulig for oss å slå Man City. Det er ikke enkelt, men det er mulig. Jeg tenker ikke på hvem som kan vinne ligaen, jeg tenker bare på hvordan vi kan vinne i morgen. Dersom noen vil vinne ligaen, må de gjøre det uten vår hjelp.

Om å reise seg etter finaletapet:

– Først og fremst må vi analysere det som skjedde. Dette var vår første finale-erfaring sammen. Forhåpentligvis vil vi dra nytte av det senere, i en ny finale. Vi er kapable til å gjøre gode ting. Vi kan ikke endre på noe av det som skjedde. Men vi må vise at vi er klare for innsats igjen. Det er hva alt handler om nå. Det er fortsatt mye igjen av sesongen. Det er nødvendigvis en skuffelse å tape en finale, men vi spilte ikke dårlig. Vi gjorde mye bra, og viste at vi kan være veldig sterke. Nå må vi vise det på ny i morgen. Kanskje kommer Manchester City til å gjøre noen forandringer. Jeg vet ikke.

Om Jon Flanagan kontraktssituasjon:

– Selvsagt tenker vi på Flannos kontraktssituasjon. Det viktigste er nå at han er tilbake. Han var skadet lenge, og det må vi ta hensyn til. Vi må ha tålmodighet med ham. Flanno er vår gutt, og vi vil gjøre alt vi kan for å bli enige, og komme til en positiv løsning for begge parter. Vi vil ha samtaler, og så får vi se.

Om Manchester City:

– Manuel Pellegrini vil sette inn Joe Hart igjen. De hadde også noen spillere med kramper, så kanskje vil han gjøre forandringer. Det er en viktig kamp for dem, og det er en viktig kamp for oss. Det spørs hvem som er i god nok forfatning til å spille. Vi vil stille med et så sterkt lag som mulig.

Om hva han lærte om spillerne i finalen:

– Vi spilte ikke dårlig. Vi tar avgjørelser basert på masse informasjon. Det som skjedde i finalen blir ikke veldig avgjørende i så måte. Jeg lærer noe om spillerne hele tiden, ikke bare i en finale.

Om Simon Mignolet:

 – Simon vet at han skulle reddet målet han slapp inn i finalen. Det var ikke perfekt. Men slik er en målvakts liv. Jeg har ingenting negativt å si om Simon Mignolet. Han er en veldig god gutt, med en flott personlighet. Sammen skal vi komme oss videre.