Må trene på mandag for å bli med til EM

Roy Hodgson vil kun vurdere Daniel Sturridge som EM-aktuell dersom Liverpool-spissen er tilbake i trening på mandag.

Sturridge var ikke aktuell for Englands privatlandskamp mot Australia i kveld på grunn av en strekkskade i baksiden av den ene leggen. I stedet ble det en direkte konkurrent til spiss-plassen som stjal overskriftene på Stadium of Light. Debutanten Marcus Rashford ga nemlig England ledelsen drøyt to minutter ut i matchen.

Etter kampen, som England vant 2-1, uttalte Hodgson at Sturridge må trene på mandag om han skal komme med i EM-troppen.

– Det blir interessant å se hvordan det går med ham i helgen, uttalte Hodgson til ITV da han ble spurt om situasjonen til Sturridge etter kampslutt i Sunderland.

– Jeg håper han kan trene på mandag. Gjør han det vil ikke denne leggskaden være noen grunn for meg til å utelate ham fra troppen, og han vil være like aktuell for EM som de andre spillerne. Avgjørelsen jeg tar vil i så fall ikke være basert på skader.

Avgjørelsen som Hodgson sikter til, er selvfølgelig at han på tirsdag må redusere sin tropp fra 26 spillere til 23 spillere. En av de tre spillerne som ikke blir med til Frankrike er allerede klar. Fabian Delph er skadet, og uaktuell for mesterskapet.

– Hendersons form vil bare bli bedre og bedre

En annen Liverpool-spiller som håper å komme med i den endelige EM-troppen er Jordan Henderson, som nylig var tilbake i spill etter et skadeopphold, og som fikk viktig kamptrening i kveld.

– Vi har vært litt i tvil når det gjelder Jordan, men han har bevist gjennom sine prestasjoner på trening og gjennom å ha spilt halvannen kamp for landslaget at han er klar nå, og han vil bare komme i bedre og bedre form i tiden fremover, konkluderte Hodgson.