Må vinne i Basel for å få spille i Europa

1-1 på The Hawthorns ga 8. plass i Premier League for Liverpool. Dermed må Jürgen Klopps mannskap vinne Europaligafinalen dersom det skal bli spill i Europa neste sesong.

– Vi gjorde noen forandringer på laget i dag. 11 faktisk. Og det var fornuftig, for vi kunne helt klart ikke spilt her i dag med spillere som bare var 50% konsentrerte. Jeg vet hva det vil si å skulle spille finaler, så det ville ha vært ganske vanskelig for spillerne vi lot bli igjen hjemme å komme hit og spille en veldig intensiv kamp, sa Klopp på pressekonferansen etter 1-1 på The Hawthorns, da han ble bedt om å forklare at han skiftet ut hele laget til denne kampen.

– Det var åpenbart at dette ville bli en intens kamp, for det er slik West Bromwich spiller. Så vi måtte bestemme oss for et lag, og jeg er glad for at guttene som spilte gjorde det så bra. Vi ville ikke hatt en sjanse om det hadde blitt mange dødballer i kampen. Vi kjente til deres kvaliteter og våre problemer med slike situasjoner. Vi har ikke høye nok og rutinerte nok spillere i disse situasjonene.

LES OGSÅ: Fornøyd med ungguttene

– Planen var å holde ballen i laget så lenge som mulig, og for disse unge guttene var det en skikkelig utfordring, men de klarte det veldig bra. Vi spilte fotball. West Bromwich gjorde et veldig fint mål, om jeg skal være ærlig. Vi kunne selvsagt ha forsvart oss bedre, men det var en ganske tett situasjon. Vi hadde fire forsvarere der, mens det bare var en West Bromwich-spiller. Rondon kom helt fri, og scoret målet. – Men vi slo tilbake, og det var bra. Mot slutten ble det noen dødballer, men det var alt. Det ble ikke noen store sjanser for West Bromwich, og jeg mener vi fortjente det ene poenget, og det var et helt greit resultat for oss.

– Et fint mål

Jordon Ibe gjorde Liverpools utligningsmål på The Hawthorns, med et nydelig soloraid helt fra egen banehalvdel. Hans første scoring i Premier League.

– Det var et fint mål. Vi kunne fort ha hatt flere slike situasjoner. Vi hadde en situasjon der Cameron Brannagan fikk en sjanse. Vi spilte ballen hurtig og bra. Raskt og effektivt, slik det skal være. Vi skapte rom, og når du akselererer på riktig tidspunkt kan du utnytte rommet du skaper gjennom pasningsspillet. Det gjorde Ibe perfekt. I situasjonen med Cameron Brannagan var ikke skuddet så bra. Han har egentlig en veldig god skuddfot, så han kunne fort ha scoret på den sjansen.– Det var klart at vi ikke ville få 10-15 sjanser i dag, men vi hadde nok sjanser til at vi fortjente ett poeng. Vi kunne ha vunnet kampen, så vi fortjente i alle fall det ene poenget.

På ytterligere spørsmål om avgjørelsen om å skifte ut hele elleve spillere fra kampen mot Chelsea svarte Klopp som følger:

– Dette var det sterkeste laget vi kunne stille med i dag. Jeg sa at problemet ville ha vært at vi ville ha kommet hit med andre spillere, og de ville allerede ha hatt neste kamp i tankene, noe som er helt normalt for et menneske. Du kan ikke forandre på slikt. Da ville alle ha syntes at jeg var dum som kom hit med alle disse spillerne. Alle ville ment at jeg ikke gjorde det rette. Det kan jeg ikke forandre. Jeg benyttet de beste spillerne jeg kunne stille med her i dag, da jeg mener disse var de beste for denne kampen.

– En ganske viktig kamp

Nå venter altså Europa League-finalen på onsdag. Kampen som avgjør om Liverpool får spille i Champions League neste sesong, eller blir stående helt uten europacupspill.

– Jeg er ikke så veldig utålmodig. Dette handler ikke om hvor viktig denne kampen er for meg. Det er en europacupfinale, så det kan ikke bli så mye større. Jeg vet at Champions League-finalen er halvannen uke senere, men det er den eneste kampen som er større enn denne frem til EM. Dette er den nest viktigste kampen i Europa for øyeblikket. Jeg synes det er en ganske viktig kamp, og vi vil gjøre alt for å ta vare på muligheten vi har fått.

– Vi vet det blir vanskelig. Det er mot Sevilla. Det er vi klar over. Men vi vil være forberedt. 100 prosent. Akkurat som vi fortjente dette poenget i dag, fortjente vi å nå denne finalen. 100 prosent. Og den som fortjener å være i finalen, kan også vinne finalen. Det er hva vi vil prøve på.

SE ET SAMMENDRAG AV WBA-KAMPEN