Maner laget til å gjenta spillet i Manchester

– Vi vet det ikke er enkelt, men vi befinner oss i en god posisjon, sier en fornøyd Jürgen Klopp.

Den tyske Liverpool-manageren så laget imponere i Europaliga-åttedelsfinalen mot Manchester United torsdag kveld. Så lenge de helrøde ikke taper med mer enn to mål i returkampen, går de videre til neste runde.

Ender det 2–0 til de røde djevlene, blir det ekstraomganger og en eventuell straffekonkurranse.

– Dette var bare det første oppgjøret, det vet vi, men vi trengte å vinne, og vi gjorde det. Det er glimrende. Nå er det én uke til neste kamp, forteller Klopp til pressen på Anfield.

– Noe av det beste med kampen

Daniel Sturridge ga Liverpool ledelsen fra straffemerket i første omgang, før Roberto Firmino fastsatte sluttresultatet foran et øredøvende The Kop da det gjensto snaut 20 minutter på kampuret.

Saken fortsetter under.

Klopp er spesielt fornøyd med hvordan spillerne sine gjennomførte storkampen. Foruten en god Manchester United-åpning på den andre omgangen, dog uten å sette Simon Mignolet på nevneverdige prøver, var Liverpool hakket bedre i en intensiv affære.

Les også: – Fellaini burde vært utvist

– Det betyr ikke så mye hvordan man spiller mot Manchester United. Det er alltid vanskelig å unngå sjanser. Men det var egentlig ikke så mange imot, så det er noe av det beste med denne kampen, sier Klopp, og fortsetter:

– Det var noen få minutter i andre omgang hvor vi mistet kontrollen litt, så vi endret på systemet og trengte noen minutter til for å tilpasse oss det. Så var vi tilbake og kontrollerte kampen.

Liverpool var flere ganger nær ved å øke ledelsen gjennom oppgjøret, men David de Gea var gjestenes beste spiller og viste hvorfor Salford-klubben tviholdt på ham under overgangsvinduet i fjor sommer.

Saken fortsetter under.

– Absolutt fortjent

– Vi hadde flere sjanser og kunne scoret flere mål, men slik er fotballen. Vi tvang frem et mål etter en perfekt pasning mot boksen. I andre omgang var det veldig viktig å score mål nummer to. Vi klarte det, og det var absolutt fortjent. Det var en strålende opptreden fra første til siste sekund, sier tyskeren.

– De Gea er en god målvakt, så det er ingen overraskelse. Man må bare fortsette, skape flere sjanser og score mål. I fotball er det sjelden man tar vare på alle sjansene man får.

– Det er ikke så viktig hvor store de er; én eller to var virkelig store i kveld, men det er helt okay. 2–0 er et perfekt resultat. Selvfølgelig ville vi at seieren skulle vært større om mulig, men alt er bra, og det er ingenting å kritisere i kveld.

Les også: Henderson: – En farlig ledelse

– Vi vet det ikke er enkelt å dra til Old Trafford, men vi befinner oss i en god posisjon, og vi ønsker å avansere til neste runde. For at det skal skje, må vi spille slik som dette i Manchester.