Mener 2016 har vært «ganske suksessfullt»

Jürgen Klopp sier han ikke er overrasket over lagets utvikling siden han tok over i oktober.

Liverpool-manageren fokuserer heller på «forandring, utvikling, trening og forbedring» istedenfor konkrete sportslige mål. På pressekonferansen før søndagens hjemmekamp mot Watford skryter han av spillernes respons.

– Det er veldig fornøyd med gutta fordi det er viktig å vite at arbeid hjelper. Men det er enda bedre å se at det faktisk er sånn, og disse gutta har sett at det faktisk stemmer. Arbeidet sammen, hva vi har gjort sammen, hvordan holdningene deres er, og hvordan det styrker utviklingen. Jeg er veldig på deres vegne, for det er fortjent, sier Klopp.

Les også: – Dette er starten på noe spesielt

Torsdag kveld sikret Liverpool seg en plass i Europaliga-finalen. Laget spiller også om å avslutte best mulig bak topp-fire-plassene i ligaen, og i februar var de røde finalister i ligacupen.

Uheldige med skader

Suksessen i Europa, der klubber som Manchester United, Borussia Dortmund og Villarreal er blitt slått ut, har imidlertid kostet laget terreng i Premier League, tror Klopp. Hvis Liverpool hadde hatt mer flaks når det gjelder skader, spesielt under den hektiske vinterperioden, mener han at ting kunne sett annerledes ut.

Den karismatiske tyskeren legger vekt på at det ikke er noen forskjell på innstillingen eller holdningene til europakamper sammenliknet med hjemlig liga, men at det handler om «timing og litt flaks i visse øyeblikk».

Les også: Liverpool opp 19 rankingplasser

– 2016 er et ganske suksessfullt år for Liverpool, for laget mitt. Europaligaen gir oss muligheten til å kanskje kvalifisere oss for Champions League, men på den annen side koster det oss muligheten til å kvalifisere oss gjennom Premier League grunnet alle kampene vi har hatt, ved å komme oss til ligacupfinalen og alt som har med skadesituasjonen vi hadde.

– Så jeg er sikker på at det ikke har vært noen forskjeller i holdningen til Premier League, Europaligaen eller andre turneringer. Disse gutta gir alltid det de har, og noen ganger har det ikke vært hundre prosent fordi de ikke har vært i stand til det. Det er sånn det er, sier Liverpools manager.

– Man trenger litt flaks

– Jeg ser virkelig frem til sesongoppkjøringen, til hver økt vi skal ha, for det vil gjøre oss sterkere og i bedre form. Man trenger litt flaks, som dere har sett når det gjelder skader for de mest suksessfulle Premier League-lagene dette året. Hvis man trener ofte nok, så kan man være et solid lag.

Spesielt fremover på banen har Liverpool vist seg gode den siste tiden. Før laget tapte 0–1 for Villarreal i Spania, hadde de scoret i 14 kamper på rad. Det inkluderer blant annet fire mål mot både Borussia Dortmund, Stoke og Everton.

– En av mine regler i fotball er at det alltid er et tegn på en god kamp når det kommer et innlegg og man har minst fire spillere i boksen. Det er alltid et tegn på en god kamp. Det betyr ikke at man vinner, men det er et tegn på at man vet hvorfor vi gjør det vi gjør, for alt handler om å spille seg til scoringer, sier han.

– Har åpenbart et bra lag

– Det er ikke sånn at vi kun spiller fotball fordi vi liker å ha ballen eller sentre den eller noe sånt. Det handler om å score mål. Jeg tror ikke det er altfor vanskelig å oppnå det, men spillerne er nødt til å ha de regelmessige bevegelsene man kjenner til når den spilleren er der. Hvis de ikke er involvert i og rundt boksen, er det et tegn på at «jeg er usikker på om det kommer et innlegg», «jeg er usikker på om vi angriper langs kanten», «jeg er ikke helt sikker på dette».

– Jo mer man får følelsen av det, desto mer kan man forsvare sine offensive handler enn tidligere, og desto modigere kan man være i og rundt boksen. Det er det som skjer over tid når man jobber med et bra lag, noe jeg åpenbart har.

Les også: Til finale med utskjelte kjøp