Mener alle mistet tålmodigheten

– Vi hadde mange øyeblikk rundt boksen hvor vi skjøt da vi heller burde slått en pasning, sier sjefen.

Liverpool-spillerne vinket farvel til fansen på Anfield med 1–1 mot Chelsea i sesongens siste hjemmekamp. Utlikningen av innbytter Christian Benteke kom først etter at klokka hadde passert 90 minutter.

– Vi viste hva vi er kapable til de 15 første minuttene. Vi var strålende, og spilte nydelig fotball uten å score. Men det var ikke nok tro på egne kvaliteter, så vi mistet tålmodigheten. Og når du mister tålmodigheten i fotball, er det alltid vanskelig, sier Jürgen Klopp.

– Dette er noe vi må lære

Etter en drøy halvtime viste Eden Hazard glimrende teknikk og balanse da han passerte spiller etter spiller og avsluttet bestemt i nettmaskene foran The Kop. Liverpool klarte ikke å responderte positivt på baklengsmålet.


SOLORAID: Hazard sendte Chelsea foran etter lekestue på Liverpools halvdel. (Video: TV 2)

– Uten tålmodighet mistet vi formasjonen vår. Vi hadde mange øyeblikk rundt boksen hvor vi skjøt da vi heller burde slått en pasning. Jeg elsker dette stadionet og atmosfæren, men alle mistet tålmodigheten i kveld, publikum også, fortsetter manageren, som utdyper:

– Det er ganske vanskelig å si «vær tålmodige» når alle roper «løp». Vi stoler ikke alle på kvalitetene våre. Dette er det vi må lære. Vi kan lære det i fremtiden, og det skal vi. Hvis du ikke tenker at du må score i enhver situasjon ettersom du har spillere som kan skape sjanser og scoret, kan du feire i andre situasjoner.

Rødtrøyene viste tendenser, men slet også i andre omgang med å finne de riktige løsningene på Chelseas halvdel. Det kom mange langskudd – vertene hadde hele 28 avslutninger totalt – som sjelden truet Asmir Begovic i borteburet.

– Forsvarte oss ikke samlet

London-klubben yppet seg også i motsatt ende mens Liverpool jaktet på utlikning. Klopp bet seg spesielt merke i hvor mange ganger Chelsea-spillerne fikk spille hverandre fri.

– Vi hadde flere én-mot-én-situasjoner enn vi har hatt de fem eller seks siste månedene. Det gir ingen mening. Vi forsvarte oss ikke kompakt eller samlet, men løp mye, og det gjør en sliten. Når du som bokser blir truffet, blir du stadig mer sliten. Det var problemet i denne kampen.

Les også: Spillerbørs: Holdt laget inn i kampen

– De kunne scoret det andre, men Simon Mignolet gjorde det briljant, og Kolo (Touré) og Dejan (Lovren) hadde én eller to involveringer der de reddet livene våre. Vi hadde fortsatt en mulighet til å score, så fikk vi to–tre gode sjanser, og utnyttet den ene til å få uavgjort.

Vil bygge videre på vårens prestasjoner

Det var tenåringen Sheyi Ojo som kom seg fri på venstrekanten og la inn i forkant av Benteke-scoringen. Begovic feilberegnet innlegget, stusset ballen videre med hånda, og Benteke styrte inn 1–1 i det tomme målet fra kloss hold.


SEN UTLIKNING: Benteke fikk det enkelt da Chelsea-keeperen slurvet. (Video: TV 2)

– Alle angriperne og de offensive midtbanespillerne var på banen. Det var et herlig innlegg fra Ojo, og Christian sto der han måtte være. Det var flott at vi ikke tapte, og kom tilbake i kampen.

Les også: Canós aktuell mot West Bromwich

Klopp sier han fortalte spillerne i etterkant at «dette var den viktigste kampen denne sesongen fordi vi kan lære så mye av den». Han mener også laget var uheldig med avslutningene, men påpekte at dette «selvfølgelig kunne endt med tap».

– Det er helt klart. Vi må bygge videre på de positive tegnene gutta har gitt oss de siste månedene. Men det er fortsatt en stykke å gå, konkluderer sjefen.