Mestere to ganger etter tysk seier i kvartfinalen

To av de tre gangene Liverpool har vunnet UEFA-cupen/Europa League er en tysk motstander slått ut i kvartfinalen.

Liverpool har gått seirende ut av UEFA cupen/Europa League tre ganger i historien. Sist gang det skjedde var på en minneverdig kveld på nettopp Westfalenstadion i Dortmund 16. mai 2001.

Gary McAllister slo frisparket som Delfi Geli sendte i eget nett på Golden goal, og dermed vant Liverpool 5-4 mot Alavés, og fullførte sitt treble den sesongen.

På veien til finalen ble Barcelona slått 1-0 sammenlagt i semifinalen etter seier på Anfield, da Gary McAllister scoret på straffe. I kvartfinalen vant Liverpool 2-0 sammenlagt mot Porto. På Estadio das Antas ble det målløst, mens Danny Murphy og Michael Owen sikret avansement hjemme i Liverpool.

Slo Benfica i kvartfinalen

2009/2010-sesongen er sist gang Liverpool kom forbi kvartfinalen i Europa League. Men i semifinalen gikk Atletico Madrid videre på bortemål etter 1-0 i Madrid, og 2-1 på Anfield i den andre kampen.

Diego Forlan scoret i begge kampene for Madrid, mens Aguilani og Benayoun scoret for Liverpoool.

I kvartfinalen det året slo Liverpool Benfica 5-3 sammenlagt. Som nå ble første kamp spilt borte, og Liverpool tapte 2-1 på Estádio do Sport Lisboa. Daniel Agger satte inn Liverpools mål.

Hjemme vant Liverpool hele 4-1. Torres scoret to ganger for Liverpool, og Lucas og Kuyt scoret de andre målene i kampen.

Nedtur mot Celtic

Også i 2002/2003 kom Liverpool til kvartfinalen i det som den gang het UEFA-cupen. Liverpool tapte da 1-3 mot Celtic over to kamper.

Utgangspunktet fra Glasgow var greit. Liverpool fikk 1-1 borte etter scoringer av Henrik Larsson og Emile Heskey, men på Anfield gikk det helt galt og Celtic vant 0-2.

Det var faktisk Liverpools første tap noensinne for et skotsk lag på Anfield.

Tap mot Genoa

I 1991/1992 nådde Liverpool også kvartfinalen i UEFA-cupen. Liverpool tapte da 4-1 sammenlagt mot italienske Genoa.

Den første kampen i Italia endte 2-0, og i returoppgjøret på Anfield ble det 1-2-tap. Ian Rush scoret det eneste målet for Liverpool.

Dresden x 2

Liverpool vant UEFA-cupen i både 1975/1976 og i 1972/1973.

På veien til finalen i 1976 vant Liverpool 2-1 sammenlagt mot Dresden, etter 0-0 på bortebane i Tyskland.

Jimmy Case scoret etter 24 minutter, og det er det målet publikum jubler for øverst i saken. Kevin Keegan la på til 2-0 etter 47 minutter, før Dresdens Gerd Heidler reduserte etter 63 minutter.

I semifinalen ventet Barcelona, som ble slått 2-1 sammenlagt. I finalen over to kamper vant Liverpool 4-3 mot Club Brugge.

Kevin Keegan jubler for scoring mot Barcelona i semi-finalen i 1976.

I 1973 var det for øvrig også Dresden Liverpool møtte i kvartfinalen. Den gang hadde Liverpool hjemmebane i første kamp, og vant 2-0 etter mål av Brian Hall og Phil Boersma.

På bortebane ble det også 0-1-seier for de røde etter scoring av Keegan. Etter å ha slått Tottenham i semifinalen, seiret Liverpool med 3-2 etter to kamper mot Mönchengladbach i finalen.