Møter Rafa for fjerde gang

Det har endt med hjemmeseier i alle møter mellom Jürgen Klopp og Rafael Benítez før helgas kamp.

Kommende lørdag tar Liverpool imot sin tidligere manager på Anfield, og det er første gang at Klopp og Benítez møtes i ligasammenheng.

Benítez, som førte Liverpool til topps i Champions League under sitt første år på Merseyside, i 2004/2005-sesongen, tok over som sjef for nedrykkstruede Newcastle i mars, og etter ett poeng på fire runder har laget banket Swansea og spilt uavgjort mot Manchester City i sine siste kamper før Anfield-turen.

Sendt på tribunen i Italia

Dette blir riktignok ikke første gang Benítez hilser på Klopp. I Champions League høsten 2013, da duoen ledet henholdsvis Napoli og Borussia Dortmund, ble det scoret syv mål i løpet av to oppgjør.

Napoli og Benítez tok første stikk da de tok imot tyskerne i åpningskampen av gruppespillet. Men det skjedde ikke uten dramatikk. Gonzalo Higuaín ga dem ledelsen tidlig i kampen, og Klopp protesterte såpass mye på en avgjørelse i forkant at dommeren sendte ham på tribunen.

– Jeg er en idiot, sa Klopp, som fikk se resten av kampen i sofaen til stadions vaktmester, selvkritisk til pressen like etter kampen.

Sakan fortsetter under.

Dortmunds keeper ble også utvist like før pause, og vondt ble verre for Klopp da Napoli doblet ledelsen på frispark i andre omgang. I overtall fikk Benítez’ lag styre kampbildet, men en god sluttspurt av gjestene sørget nesten for poengdeling. Et selvmål av Camilo Zúñiga var imidlertid det nærmeste de kom, og Napoli vant 2–1.

I det motsatte oppgjøret, tilbake i Tyskland, fikk Klopp sin revansj. Marco Reus ga Dortmund ledelsen fra straffemerket etter ti minutter, før Jakub Blaszczykowski doblet den kvarteret ut i andre omgang. Napoli reduserte, men Pierre-Emerick Aubameyang svarte og fastsatte sluttresultatet til 3–1 få minutter senere.

Ble knust under pre-season

Sju år tidligere, under sommeren 2006, fikk Klopp møte Benítez under sesongoppkjøringen. Liverpools kamp mot Mainz var riktignok bare en treningskamp før kvalifiseringen mot Maccabi Haifa i Champions League, men de røde fikk et tøft møte med den da 39 år gamle Klopp.

Etter en målløs første omgang rant det inn for Klopps lag. To scoringer i løpet av tjue minutter ble fulgt opp med tre nye fulltreffere de fem siste minuttene, og Mainz banket Liverpool hele 5–0. Klopp påførte dermed Benítez sitt største tap som rød sjef.

– Det eneste positive man kan ta fra kampen mot Mainz, er at det var pre-season. Det er klart vi gjorde mange feil og ga dem mange scoringer, men det var ikke en offisiell kamp, sa Benítez etter braktapet, ifølge BBC.

Avspark mellom Liverpool og Newcastle på Anfield er klokka 16 lørdag. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.