Motstander nummer 122

Liverpool har aldri spilt mot Augsburg tidligere. Den tyske klubben blir Liverpoools motstander nummer 122 i europacupene.

Liverpool er bare ett av fem lag som tar fatt på cupspillet i Europa League etter å ha gått ubeseiret gjennom gruppespillet. De øvrige fire er Napoli, Lazio, Schalke og Sparta Praha.

Det gjenstår nå 32 lag i turneringen, og 11 av disse har vunnet UEFA-cupen/Europa League tidligere, nemlig: Anderlecht, Porto, Tottenham, Sevilla, Napoli, Bayer Leverkusen, Valencia, Galatasaray, Schalke og Shakhtar Donetsk foruten Liverpool selv.

Liverpool har bare gjort 10 mål på sine 13 siste kamper i Europa. Men tapet for Besiktas forrige sesong er de rødes eneste tap på de ti siste europacupkampene.

Liverpool har vunnet en av sine siste åtte bortekamper i Europa. Seieren kom mot Rubin Kazan. De har spilt uavgjort i tre og tapt fire.

Liverpool har benyttet 24 spillere i Europa League denne sesongen. Bare Simon Mignolet har startet alle seks kampene, mens Adam Lallana og Emre Can har fått spilletid i alle seks.

Av de nåværende Liverpool-spillerne er Lucas Leiva Liverpools toppscorer i europacupene, med tre mål!

Seier på tysk jord er et godt omen

Liverpools to eneste seire på tysk jord mot tyske klubber kom mot Dynamo Dresden i UEFA-cupen i 1972/73-sesongen og mot Bayer Leverkusen i Champions League i 2004/05-sesongen. Liverpool vant turneringen ved begge anledninger!

Alberto Moreno og Augsburgs Piotr Trochowski var lagkamerater i Sevilla. Moreno spilte Europa League-finalen i 2013, mens Trochowski var ubenyttet reserve.Daniel Opare var i Besiktas-troppen som slo ut Liverpool av denne turneringen i fjor.

Augsburgs reservekeeper Alex Manninger har en fortid som reservekeeper i Arsenal i perioden 1997-2002. Han spilte fire ganger mot Liverpool, og slapp inn 10 mål. The Gunners scoret ikke i noen av de fire kampene.

Den greske landslagsspilleren Kostas Stafylidis spilte for Fulham i 2014/15-sesongen. Han, Dominik Kohr og Liverpools Emre Can var lagkamerater i Bayer Leverkusen i 2013/14.

Sør-koreaneren Ji Dong-won var i Borussia Dortmund da Jürgen Klopp var manager der. Spissen gjorde for øvrig to mål på 24 Premier League-kamper for Sunderland i perioden 2011-2014. Han spilte på Anfield i en 1-1 kamp i 2011.

Svak form

Augsburg har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper, og ingen av sine tre siste hjemmekamper. De har vunnet bare en av sine siste sju kamper hjemme på WWK Arena.

På de to siste kampene har Augsburg sluppet inn fem mål. Før dette holdt de nullen i tre kamper på rad. Selv har de scoret bare tre mål på de seks siste kampene.

Statistikk: Ged Rea

LES OGSÅ: Klopp-seier i fem av ti kamper mot Augsburg