Når spilles Merseyside-derbyet?

Det er et spørsmål det ikke finnes noe enkelt svar på. Her er noen alternativer.

Liverpool mot Everton i ligaen var planlagt til søndag 28. februar, men isteden kan de to rivalene nå møtes til lokalderby i London i ligacupfinalen.

Uansett om Everton går videre eller ikke, er det klart at seriekampen vil bli flyttet på grunn av Liverpools finalespill.

Premier League må dermed finne en ny dato for Merseyside-derbyet.

Det byr på mange utfordringer, spesielt på grunn av Europa League-deltagelsen til Liverpool og FA-cupen for begge lag.

Sannsynligvis midtukekamp

Mest sannsynlig vil derfor kampen bli en midtukekamp, tirsdag eller onsdag.

Men siden Europa League oppsettet også er tett utover våren er det få ledige datoer - i hvert fall om Liverpool skulle gå videre etter kampene mot Augsburg 18. og 25. februar.

Det er kun i uke 6, 12, 13, 16 og 19 at det ikke spilles Europa League eller Premier League fra før.

Det er lite sannsynlig at kampen blir flyttet frem i tid, til uke 6. Uke 12 er påskeuken, og i påskehelgen skal det spilles landskamper. Dermed kan man trolig ikke terminfeste derbyet til denne uken heller.

Hvorvidt det er aktuelt med et derby i uke 13, bare 2-3 dager etter disse landskampene, er også høyst usikkert.

Dermed synes det kanskje som uke 16 peker seg ut som den mest aktuelle midtuken, mellom matchene mot Bournemouth og Newcastle 16. og 24. april. Tirsdag 19. april eller onsdag 20. april er i så fall aktuelle datoer.

Flere mulige endringer

Alternativet, uke 19, er nemlig uken før siste ligarunde. Den kan være god å ha i bakhånd om kampene mot Chelsea og Newcastle skulle bli utsatt på grunn av FA-cupdeltagelse for noen av lagene.  

FA-cupens 6. runde spilles nemlig helgen for Chelsea-kampen, så dersom ett eller begge lagene er involvert der må det ryddes plass i terminlisten til enda en midtuke-kamp.

Da er uke 16 og uke 19 igjen de mest aktuelle ukene dersom en eller begge klubbene fortsatt er med i europacupene. Og Newcastle-kampen går samme helg som semifinalene i FA-cupen. 

En annen mulighet kan være helgen 20.-21.februar. Det betinger imidlertid at begge klubbene ryker ut i FA-cupens 4.runde. Disse kampene spilles til helgen med Liverpools møte mot West Ham på lørdag, mens Everton skal møte Carlisle fra League Two på søndag.  

Ha is i magen

Dersom begge klubbene henger med i FA-cupen kan også eventuelle omkamper der forkludre situasjonen ytterligere. 

Et annet moment er at UEFA i utgangspunktet ikke tillater at kamper som skal vises på TV går samtidig med Champions League-kamper. Dette har Premier League imidlertid oversett tidligere.

Vårt råd til supportere som skal på derbyet blir derfor å ha is i magen med å ta ut feriedager og foreta fly- og hotellbestillinger (i alle fall om dette ikke kan avbestilles). 

Se terminlisten her.

LES OGSÅ: – Uansett hvem vi møter skal vi vinne cupen