Nesten alle hentet av Klopp

Bare to av spillerne som startet for Borussia Dortmund i den første kampen mot Liverpool spilte aldri under Jürgen Klopp i Bundesliga-klubben.

Hvor godt kjenner egentlig Jürgen Klopp spillerne som Liverpool møter i returkampen mot Borussia Dortmund i morgen, hvor lagene skal gjøre opp om hvem som kommer til semifinalen i Europa League? Faktum er at bare to av spillerne som startet den første kampen mellom lagene aldri spilte under Klopp i Dortmund.

– Det er sant at jeg kjenner alle spillerne utenom Castro og Weigl, uttalte Liverpool-manageren under pressekonferansen foran den første kampen mellom lagene.



Selv om det er en sannhet med visse modifikasjoner, så stemmer det i alle fall i forhold til Dortmunds startellever på Westfalenstadion.

Av de elleve som startet der var det kun Gonzalo Castro og Julian Weigl som ankom klubben etter at Klopp hadde forlatt Borussia. Duoen kom sommeren 2015, mens Klopp ledet Bundesliga-klubben fra sommeren 2008 og frem til mai 2015.

LES OGSÅ: En perfekt generalprøve

Av de 11 som startet i 1-1 kampen i Tyskland var det bare den nevnte duoen samt keeper Roman Weidenfeller og venstreback Marcel Schmelzer som ikke Klopp har hentet til Dortmund. Veteranen Weidenfeller var allerede i klubben da Klopp ble manager i Borussia. Målvakten har vært i klubben helt siden 2002. Schmelzer var også i klubben fra før, og spilte for andrelaget før Klopp hentet ham opp på førstelaget i 2008.

Sju av elleve hentet av Klopp

Alle de andre spillerne har altså Klopp hentet inn: Lukasz Piszczek (2010), Sven Bender (2009), Mats Hummels (lån 2008/permanent 2009), Erik Durm (2012), Henrikh Mkhitaryan (2013), Marco Reus (2012) og Pierre-Emerick Aubameyang (2013).

Tar vi for oss innbytterbenken i den første kampen mot Liverpool, finner vi samme trend der. Bare to av de syv på benken kom til klubben etter at Klopp dro, nemlig Roman Bürki og Christian Pulisic. Nuri Sahin var allerede i klubben da Klopp kom dit. Han forlot Dortmund i 2011, men ble hentet tilbake av Klopp i 2013. De fire siste ble hentet til klubben av Klopp: Matthias Ginter (2014), Moritz Leitner (2011), Sokratis Papastathopoulos (2013) og Shinji Kagawa (2010 og deretter hentet tilbake i 2014).


  
Vi kan også ta med at Ilkay Gundogan, som var skadet da den første kampen ble spilt, men som er høyaktuell for startoppstillingen i morgen, også er Klopps mann. Han ble hentet til Borussia i 2011.

Med andre ord er det bare fire av de 19 spillerne vi har nevnt her som aldri har spilt under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund, nemlig Castro, Weigl, Bürki og Pulisic.

LES OGSÅ: "Liverpools svake ledd"