Norske Hæhre sto bak «BOOM»-videoen

Dersom du er på sosiale medier har du nok fått med deg Kristian von Streng Hæhre sine verk.

På onsdag dukket det opp en ny video fra Kristian von Streng Hæhre fra Jevnaker, med Jürgen Klopp og Manchester United-manager Louis van Gaal i hovedrollene. Du kan se videoen under.

– Det er tre klipp involvert. Louis van Gaal når han diskuterer med fjerdedommeren mot Arsenal, Klopps nå famøse «BOOM»-intervju etter kampen mot City, og et YouTube-klipp av en kar som gjemmer seg i søppelkasser og skremmer folk, forklarer Hæhre til liverpool.no.

– Jeg har tygget på idéen med å kombinere de to førstnevnte, fallet og «boom», en stund, og fikk faktisk den endelige idéen da jeg gikk ut med søpla hjemme. Vil også tilføye at søppelkasselyden du hører i klippet, var jeg ute i går morges og tok opp selv. Jeg fikk et rart blikk fra naboen da jeg sto der med telefonen og slamret med søppelbøtta, men forsikret henne om at jeg var på jobb.

Gjort det til jobb

Dette har nemlig blitt jobben til Hæhre. Da vi intervjuet han i 2014, var hans popularitet på Twitter enorm etter en rekke videoer, spesielt med Roy Hodgson i hovedrollen. Etter at det tok av, fikk han en henvendelse fra det britiske nettstedet JOE.co.uk.

– Jeg har gjort ting for JOE.co.uk siden mars i fjor, og jobbet med dette heltid siden august. Arbeidsoppgaven min er å lage klipp som skal skape blest om sidene deres i sosiale medier, og siden jeg ikke kan så veldig mye om eller er interessert i noe annet enn engelsk fotball, blir det mest fotballsentrert. Det er en veldig rar, men veldig morsom jobb. Litt vanskelig å skulle kontinuerlig komme på idéer dag ut og dag inn, men jeg jobber sammen med mye kreative mennesker, og bruker Twitter mye, og da går det på et vis.

Får enorm respons

Hvordan har reaksjonene vært på tingene du har laget?

– For det aller meste har det vært positivt, og fra supportere av alle mulige lag. Det forbauser meg hvor god selvironi de fleste supportergrupperinger har, selv om det selvfølgelig finnes unntak.
 

Hvordan er prosessen frem til en slik film?

– Det er svært forskjellig fra video til video. Noen idéer kommer av seg selv, men er samtidig veldig nærliggende, og da handler det om å være raskt ute før noen andre lager noe på den samme idéen. Der har jeg dog ofte et fortrinn, ettersom jeg jobber med dette på heltid. 

– Men ja, jeg ser mye manager- og spillerintervjuer. Sannsynligvis mer enn de fleste. Jeg ser mye kamper, og følger med på intervjuer før og etter. Prøver å ha på Sky Sport News, LFCTV og MUTV store deler av dagen for å få med meg pressekonferanser og andre ting. Også bruker jeg Twitter veldig aktivt for å ta pulsen på hva folk er opptatt av.

Les også: Møt kongen av Vine

Hvilken snutt har fått mest respons?

– Jeg tror det må være vidoen jeg lagde da Klopp ble ansatt i Liverpool: Den gikk over hele verden, og ble også vist på landsdekkende TV i Tyskland. Og jeg fikk en strøm av positive tilbakemeldinger. Det er også min egen favoritt av tingene jeg har laget.

– Jeg har egentlig ikke laget så mye med Klopp, og synes han er et vanskelig subjekt. Det er mye lettere å lage klipp om folk det går veldig bra eller veldig dårlig med. Hvis jeg gjør narr av Klopp, responderer folk veldig dårlig på det, for han er godt likt både av Liverpool-supportere og andre lag. Og hvis jeg hyller Klopp, noe som er mye vanskeligere, må jeg treffe innertier, for det vil bare være Liverpool-supportere som deler det. Sånn sett var det mye lettere med Rodgers, for han har mange kvaliteter som passer godt til det jeg driver med, og var en figur både Liverpool- og andre supportere likte å le av, både i medgang og motgang.



Hæhres videoer får millioner av visninger. Klopp i søppeldunken har når dette skrives passert fem millioner visninger på Facebook, og tre millioner på Twitter. Etter gårsdagens kamp øker det voldsomt hver time.

Følger Liverpool tett

Kristian holder selv med Liverpool, men lar seg ikke helt rive med av det gode resultatet mot erkerivalen i går kveld.

– Vi er inne i en bra stim nå, men jeg føler meg aldri trygg på hvilket Liverpool som dukker opp til kamp. Prestasjonsnivået varierer voldsomt. Vår beste 11er er i stand til å kjempe om topp fire, gitt litt hell med skader og så videre, men troppen har åpenbare svakheter. Keeper og midtbaneanker fremstår som plasser hvor vi burde kunne oppgradere uten altfor store vansker eller investeringer. Hvis og når vi får gjort det, og Klopp får en hel pre-season med laget, så tror jeg neste sesong kan bli veldig fin og langt mer stabil for Liverpool-supportere.

Følg Kristian von Streng Hæhre på Twitter. Der heter han @vonstrenginho