– Jeg har aldri hørt om Alan Hansen

Joel Matip har av flere blitt sammenlignet med Alan Hansen. Selv har ikke 25-åringen en anelse om hvem Hansen er.

22. nov 2016 kl 21.54 Einar Kvande

– Jeg er en person som beholder roen. Jeg er ikke en som hele tiden roper ute på banen. Jeg forsøker å opptre behersket, siteres Joel Matip av Liverpool Echo.

– Det er ikke alltid jeg klarer det. Noen ganger kan jeg bli litt sint. Spesielt om jeg blir bortdømt. Men jeg forsøker å opptre med ro ute på banen. Det hjelper deg til å ta de riktige avgjørelsene, legger midtstopperen til.

25-åringen ble kåret til Liverpools beste av Liverpool.no i den målløse kampen i Southampton på lørdag, og fikk en åtter på vår spillerbørs.

– Begynnelsen på Liverpool-karrieren min var ikke den beste. Jeg hadde et problem med foten under preseason, men etter det har det gått bra. Jeg har spilt mange kamper, og jeg håper det fortsetter slik.

– Det er en ære og en glede å spille for Liverpool. Det er en flott klubb. Jeg har vært i stand til å hjelpe laget til noen gode resultater, og jeg er veldig glad for å være her.

Flere kvalitetslag

Matip har dog merket at Premier League er noe helt annet enn Bundesliga.

– Den største forskjellen sammenlignet med Bundesliga er at det er så mange lag som kjemper om tittelen her. Det er så mange kvalitetslag.

– Hvordan jeg har tilpasset meg så raskt? Lagkameratene mine har hjulpet meg fra første dag av. Den støtten førte til at jeg kunne spille mitt eget spill. Det er mange hyggelige fyrer i troppen. Vi ler mye, og forhåpentligvis oppnår vi mye sammen også.

– Jeg spiller også for en god trener, som utvikler alle spillerne han jobber med. Jeg tror fortsatt jeg kan bli enda bedre, og jeg vet jeg vil klare det.

Matip har allerede spilt mot en rekke gode angripere i Premier League.

– Det er mange gode spillere i denne ligaen. Han spilte ikke godt mot oss, men Costa er en god spiller.

– Det er ikke enkelt å spille forsvar her. Jeg er takknemlig for at jeg blir hjulpet av lagkameratene mine. Jeg har alltid Dejan eller Clyney ved siden av meg. De gir meg selvtillit. Jeg kan være med fremover, vel vitende om at de er bak meg.

Glad for supporternes støtte

Matip er en elegant midtstopper. God med hodet og trygg med ballen i beina. Dette har allerede ført til sammenligninger med Liverpool-legenden Alan Hansen. 25-åringen var imidlertid ikke født da Hansen ledet Liverpool til klubbens siste ligamesterskap i 1989-90.

NYTER STOR RESPEKT
NYTER STOR RESPEKT  Alan Hansen var den siste Liverpool-kapteinen som hevet ligatrofeet over hodet.

– Jeg beklager, men jeg har ikke hørt om ham. Men jeg vet at denne klubben har vunnet mange trofeer tidligere, og har hatt mange gode forsvarsspillere.

– Det er en ære at fansen er så positive til meg, og at de setter pris på mitt spill. Jeg vet at supporterne støtter meg, og det er gledelig. Men jeg må fortsatt forbedre meg. Jeg håper jeg vil fortsette å gjøre supporterne stolte.

– Vi forsøker å skrive litt historie, men vi må jobbe veldig hardt for å klare det. Sesongen er lang. Vi vil gjøre vårt beste, og så får vi se hva vi kan oppnå.

Matip forteller at han vokste opp som Schalke-fan, og han var så heldig å få spille for favorittklubben i 16 år.

– Jeg jobbet hardt, og hadde litt flaks på veien. Mitt hjerte var i Schalke, men nå er mine ambisjoner med Liverpool. Jeg føler sjelen til denne klubben. Det er en stor klubb, med fans over hele verden. Alle respekterer Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]