Lover «krig» på Anfield

Med en italiensk manager av «den gamle skolen» har Watford spilt over fire timer uten baklengs og bare tapt én av sine sju siste kamper før Liverpool-turen.

4. nov 2016 kl 19.19 Marius Rabben

Aldri før har Watford åpnet Premier League like bra som denne sesongen – under den nye manageren Walter Mazzarri, som tok over etter Quique Sánchez Flores.

På 7. plass er de åtte poeng bak topplagene Manchester City, Arsenal og Liverpool, og man må tilbake til september for å finne forrige tap. I likhet med de røde tapte Watford 0–2 mot Burnley borte.

Klopps største tap hittil

– Sett fra utsiden er det kanskje en overraskelse, sier spissen Troy Deeney i et intervju med Evening Standard.

Men innad i klubben er ikke folk sjokkerte over å ha plukket to poeng mer enn på samme tidspunkt forrige sesong, hvor Watford imponerte særlig i første halvdel av sesongen.

Den gang møtte de Liverpool først fire dager før julaften, hjemme mot Vicarage Road, og nettkjenninger av Odion Ighalo (2) og Nathan Aké sørget for det som fortsatt er Jürgen Klopps styggeste tap som Liverpool-manager.

Utover våren stagnerte imidlertid laget og endte til slutt på 13. plass. I mai tapte de 0–2 på Anfield.

– Vi ble klassifisert om et overraskelseslag, men alle har sett bort ifra det fordi Leicester vant ligaen. Klarer vi det igjen dette året, er det neppe en overraskelse, forteller Deeney videre.

– Ting fungerer bra, og vi har ennå ikke nådd toppformen. Prestasjonsnivåene har kontinuerlig gått oppover, bortsett fra den Burnley-kampen som vi regner som et lite feilsteg, og nå ønsker vi å fortsette.

Vil beholde formen også etter jul

28-åringen sier presset for Watford handler om å ikke la denne sesongen utvikle seg som den forrige.

– Vi ønsker ikke å miste bakkekontakten. Det har bare gått ti kamper, men vi nyter det, legger Deeney til.

Den foreløpige suksessen gir han Mazzarri skryt for, og Watford-kapteinen, som nå har hatt ti (!) managere i løpet av sine seks år i klubben, håper italieneren kan ta dem til neste nivå.

– Han er tøff og disiplinert, men morsom. Han er av den gamle skolen. Han er ikke redd for å sette folk på plass, sier Deeney.

– «Old school» er sjelden vare i dag, men det er nødvendig. Han ønsker å forsikre seg om at det som skjedde forrige sesong ikke gjentar seg, og at vi ikke mister det etter juleperioden. Han vil ikke la oss feire jul hvis vi har 30 poeng, og forteller at vi bare trenger noen seire til, så er alt bra.

– Liker å se Liverpool spille

Foran kampen mot Liverpool er Watford-spillerne forberedte på å møte et lag fullt av selvtillit. Deeney husker godt hvordan storseieren kom i desember i fjor.

– Fysisk sett banket vi dem den dagen, og kvalitetene vi viste for å skaffe målene, var perfekte. Men det kommer til å være et annet dyr på hjemmebane. De tror de kan være med i gullkampen, sier han.

– De gjør det veldig bra for øyeblikket. Jeg, som nøytral, liker å se på dem, men når jeg trer ut på banen, er det krig. Dette blir en massiv test, og hvis vi fortsatt ligger på 7. plass etter kampen, har vi gjort det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]