Tror Sturridge kan bli en joker

Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge har ingen tro på at Daniel Sturridge selges i vinter.

21. nov 2016 kl 22.22 Marius Rabben

Nok en gang startet Liverpool med Sturridge på benken da ett poeng ble med hjem fra Southampton lørdag. Landslagsspillerens hverdag kan imidlertid fort endres.

«En liten skade på en angriper, og plutselig er Daniel tilbake på laget», påpeker Aldridge i Liverpool Echo, og legger til at Sturridge videre kan kjempe om en fast plass hvis han griper sjansene.

– Ingen muligheter for salg

«Slik er fotballen. Men du er nødt til å ha back-up, så jeg tror personlig det er ingen muligheter for at Jürgen Klopp lar ham dra, selv om han skulle ønske å dra.»

Under landslagsoppholdet denne måneden gikk Sturridge ut og kalte deler av kritikken mot ham for urettferdig.

Aldridge, som beskriver Sturridge som en hardtarbeidende lagspiller, er enig i kommentarene hans, og har forståelse for spissens situasjon utenfor startelleveren. Han vil heller ikke høre snakk om salg.

«Man kan forstå at Daniel er frustrert og ønsker å spille. Men det fungerer ikke sånn. Klubben kommer først, og så må man være profesjonell. Han er nok skuffa over å ikke spille, men når du har et lag som vinner, er du nødt til å være tålmodig og vente på sjansen.»

«Men hvis du har tre spillere foran seg som alle scorer og spiller veldig bra, så kan du ikke få en plass. Så enkelt er det», skriver Aldridge i sin spalte.

INNBYTTER:
INNBYTTER:  Denne sesongen har Liverpool blomstret fremover, men ofte uten Sturridge i lagoppstillingen.

Fra ett poeng mot Southampton, og Liverpool er fortsatt ubeseiret i ligakampen etter en landslagspause under Klopp, venter en utfordrende hjemmekamp mot formsterke Sunderland.

– Burde kommet inn tidligere

Aldridge beskriver uavgjortresultatet på St. Mary’s som «frustrerende» fordi Liverpool ikke tok vare på sjansene, og mener laget gjorde «mer enn nok» til å vinne.

Nå håper han Sturridge, som ikke var langt unna assist lørdag, får flere minutter på banen til helga.

«Jeg mener Daniel Sturridge burde kommet inn tidligere. Vi trengte et mål, og det føltes ut som bare en feil eller noe genialt ville få det til å skje. Han kan bidra med det, og tolv minutter var ikke nok.»

58-åringen forklarer at han lenge ville bytte ut en midtbanespiller til fordel for Sturridge, ettersom Liverpool dominerte banespillet gjennom andre omgang.

«Sturridge gjorde det bra da han kom inn, og jeg tror han kunne utgjort forskjellen hvis han hadde kommet inn med 20 eller 30 minutter igjen å spille.»

Hyller midtstopperne

I likhet med fremover ble det ingen hull bakover mot Southampton, noe som var Liverpools andre «clean sheet» i Premier League denne sesongen. Det gleder Aldridge, som spesielt trekker frem stopperparet.

FÅR SKRYT:
FÅR SKRYT:  Matip har vært glimrende helt siden han kom til Liverpool, mener Aldridge.

«Joël Matip har vært strålende siden han kom til Liverpool, og han var igjen veldig god på lørdag. Han roer ting ned og har en stor innvirkning. Med ballen er han briljant, og i lufta er han ypperlig.»

Aldridge skryter av Matips samarbeid med Dejan Lovren, som ble mottatt av høylytt buing og piping på sin tidligere hjemmebane.

«Men han ignorerte det. Han spilte veldig bra, og det er dette man ønsker å se. Han har ingenting å bevise», skriver Aldridge.

«Lag gjør som Southampton hele tiden: de benyttet seg av en defensiv oppstilling og forsøkte å ta oss på kontringer. Men vi holdt nullen, og jeg syntes vi forsvarte oss veldig bra.»

– Sturridge kan være løsningen

«Ved sesongslutt vil vi vite om Liverpool har løst problemene av å miste poeng mot lag på nedre halvdel av tabellen. Jeg håper helt klart det, men til helga kommer Sunderland til Anfield etter to strake seire.»

«De er revitalisert og har fått mer tro, så det blir ikke like enkelt som det kanskje ville vært for en måned siden. Men vi må bare gjøre det vi er gode til.»

Nå venter Sunderland, med sterke 2–1 borte mot Bournemouth og 3–0 hjemme over Hull på rappen. Er ikke Adam Lallana tilbake etter skade, spår Aldridge at Sturridge får muligheten foran The Kop.

«Lallana må trolig stå over igjen, og jeg tror Daniel Sturridge kan være løsningen. Vi spiller på hjemmebane, og jeg tror han vil få sjansen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]