Liverpool U23 - Porto U23 1-1Utligning av Lennon ikke nok

Det ble 1-1 etter en spennende 2.omgang mellom U23-lagene til Liverpool og Porto.,

2. nov 2016 kl 19.38 Torbjørn Flatin

Sluttrapport: En ergerlig gest av trener Michael Beale ved kampslutt fortalte det meste. Hans mannskap løftet seg i 2.omgang, spesielt etter en flott utligning av Brooks Lennon, og mot slutten var det Porto som hadde nok med å forsvare seg. Ikke minst da Harry Wilson ble spilt igjennom av en god Connor Randall i sluttminuttene, men waliseren fikk verken mål eller straffe da han vippet ballen over keeper sekunder før han ble meiet ned. Randall og Wilson gjorde mye bra på Liverpools høyreside, mens unge Grabara virker å være en lovende keeper bak Sakho/Ilori i midtforsvaret. Jordan Williams har også grunn til å være fornøyd med sin første kamp fra start etter skade, og Brooks Lennon var farlig frempå flere ganger i tillegg en flott scoring. Juanma på venstrebacken spilte seg også opp mot en god motstander. Skuffelsen var Marko Grüjic som fikk lite til på midtbanen. Et poeng på to kamper i International Cup er trolig for lite til å håpe på avansement før den siste kampen mot Leicester.

88.min:
Ypperlig fremspill fra Connor Randall til Harry Wilson. Sistnevnte vipper ballen over en utrusende keeper, men ballen har ikke fart nok til å gå over streken før den blir klarert. Wilson blir også felt i det han sender ballen forbi keeper, men dommer velger ikke å blåse. Veldig nærme for Liverpool!

85.min:
Liverpool får igjen et frispark på hjørnet av 16-meteren, men Grüjic skyter nokså svakt over.

83.min:
Virtue og Woodburn ut for Liverpool, Madger og Toni Gomes kommer inn.

82.min:
Moreina inn og Galano ut for Porto.

80.min:
Porto er nesten igjennom med en kontring, men Grabara fungerer som sweeper og får ryddet unna.

72.min:
Ben Woodburn skyter, men det blir bare nesten. De røde har våknet og lukter muligheten til seier.

71.min: Jordan Williams får gult kort.

68.min:
Scoringen har gitt Liverpool inspirasjon og Harry Wilson skyter knapphardt fra 20 meter, men keeper får med nød og neppe reddet skuddet som går nesten rett på.

66.min: 1-1 LENNON - Wilson gir ballen til amerikanske Brooks Lennon, som banker ballen opp i motsatt kryss fra 16 meter!

62.min:
Ilori kommer høyest på en corner fra Wilson, men får ikke presset headingen under tverrliggeren. Bra sjanse.

59.min:
Djim skyter hardt like utenfor for Porto, fra 16 meter.

50.min: 0-1 GOVEA - Frispark fra kanten av 16-meteren, ute til høyre. Govea "lurer" ballen på utsiden av muren og inn ved nærmeste stolperot.

46.min:
Bytte hos Porto, Pires ut og Ribeiro inn.

Pauserapport: Liverpool møter en teknisk god, bevegelig og vanskelig motstander i Porto. Det positive er at gjestene triller mye ball og sjelden virkelig har truet et bra forsvar hos de røde, selv om ballspillerne Kayembe og Graca opplagt er gode og kreative folk. Fremover har Liverpool fått lite til, i hva som i sannhet har vært en heller kjedelig 1.omgang. De siste ti minuttene har imidlertid vertene fått etablert noe mer spill høyere opp i banen og som gir forhåpninger før de siste 45 minuttene.

Juanma -
Juanma -  ny back fra Spania.

41.min: Connor Randall kommer fram fra sin høyreback. Hans lave innlegg finner Harry Wilson inne i feltet, men skuddet til waliseren går over fra bra posisjon. Liverpools klart beste mulighet i 1.omgang.

37.min:
Liverpool får frispark i god posisjon like utenfor hjørnet av 16-meteren da Harry Wilson blir felt. Wilson tar selv frisparket, som har hardt, men en snau meter over tverrliggeren.

34.min:
Kapteinen Graca lader fra 20 meter for Porto, men skuddet går en meter utenfor det bortre krysset.

31.min: Galeno ser ut til å ha skaffet seg rom på venstresiden til Porto, men Tiago Ilori gjør en god blokkering inne i straffefeltet.

26. min:
Liverpool får sin første corner, men Harry Wilson får ikke ballen forbi første forsvarer.

20.min:
Liverpool har løpt mye i mellom mens tekniske og kvikke gjester har hatt mest ballkontroll de første 20 minuttene, dog uten å skape noen sjanser.

12.min:
Connor Randall får tilsnakk av dommeren etter at scouseren er for sent inn i en takling. Liverpool har slitt med å få etablert noe spill når det nærmer seg et kvarter.

6.min:
Porto får den første sjansen da midtstopper Chidozie får uforstyrret heade etter en corner fra omtrent straffemerket, men 17 år gamle Grabara gjør en god redning i Liverpools mål.

Liverpool: Grabara, Randall, Ilori, Sakho, Juanma, Williams, Virtue (M. Gomes 83), Grüjic, Wilson, Lennon, Woodburn (T. Gomes 83) Innbyttere: Firth, Whelan, Maguire, Dhanda, Alves

Porto: Raul Gudino, Inacio, Verdasca, Chidozie, Fernando, Pires (Ribeiro 46), Kayembe, Govea, Graca, Djim, Galeno (Moreina 82) Innbyttere: J. Costa, Rodrigo, Palmer-Brown, Areias, Varela

Spennende lag for Liverpool, hvor en merker seg at den unge polske keeperen Kamil Grabara (17) står i mål, spanjolen Juanma (19) får en sjanse på venstrebacken, Jordan Williams (20) fortsetter sitt "comeback" etter skade, mens Marko Grüjic (20) og kapteinen Harry Wilson (19) skal fore de unge angriperne Brooks Lennon (19) og Ben Woodburn (17).

Spillere som glimrer med sitt fravær er Trent Alexander-Arnold, Ovie Ejaria og Kevin Stewart, som Jürgen Klopp kanskje har i tankene angående troppen mot Watford på søndag?

Cameron Brannagan er ikke aktuell til kampen med en lårhøne.