– Alt tyder på at eierne gjorde det rette

Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, konkluderer med at Liverpools eiere, Fenway Sports Group, gjorde et fornuftig grep da de valgte å avskjedige Brendan Rodgers for nøyaktig ett år siden.

4. okt 2016 kl 14.30 Einar Kvande

Det kom litt overraskende på flere da Fenway Sports Group valgte å kvitte seg med Brendan Rodgers bare noen få timer etter at Liverpool hadde spilt 1-1 mot Everton i Goodison-derbyet den 4. oktober i fjor.

Blant annet uttalte ansvarlig redaktør i supporterklubben, Torbjørn Flatin, følgende til VG like etter at det ble klart at Rodgers hadde fått sparken:

– Jeg er litt overrasket, egentlig. Ikke over at det endte slik, men at det kom nå i kveld. Jeg trodde ikke han ville få sparken siden Liverpool spilte 1-1 mot Everton. Dette har nok vært klart en liten stund, og de brukte det såkalte internasjonale vinduet til å gjøre et skifte.

Flatin var imidlertid på det tidspunkt klar på at han trodde de fleste Liverpool-supportere mente at dette var et nødvendig skifte.

– Ja, jeg tror det. Veldig mange var klare for et skifte. Rodgers hadde mistet mye av den «goodwillen» han hadde fått gjennom sesongen der Liverpool ble nummer to.

– Nødvendig og riktig

Sett i etterpåklokskapens lys mener også supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, at eiernes avgjørelse var både nødvendig og riktig.

– Eierne så at Jürgen Klopp var tilgjengelig, og da ble det for fristende å få tyskeren inn. De kunne rett og slett ikke la muligheten gå fra seg, konkluderer Møller.

Han mener at alt som har skjedd under Jürgen Klopp hittil tyder på at managerbyttet var et veldig godt valg.

– Jürgen Klopp har fått entusiasmen tilbake i klubben og laget. Det er utrolig morsomt å være Liverpool-supporter om dagen.

– Over all forventning

Møller er overrasket over hvor kort tid det har tatt for Klopp å sette sitt preg på laget, og få spillerne til å opptre på den måten han ønsker.

– Det er imponerende å se måten Liverpool spiller på nå. Det faktum at vi bare ligger to poeng bak tabelltopp sju kamper ut i sesongen, når vi vet at vi har spilt hele fem av disse kampene på bortebane, og tre av disse igjen mot svært gode motstandere, er veldig lovende. Man må kunne si at starten på sesongen har vært over all forventning.

GLEDELIG
GLEDELIG  Pål Christian Møller fryder seg over at Jürgen Klopp har fått sving på sakene i Liverpool.

Møller synes det var ekstra gledelig med seier på en dårlig dag, mot Swansea i helgen.

– Det er viktig å vinne jevne kamper, og ta alle poengene mot lag som Swansea. Dette er noe vi har slitt med tidligere. Det er også veldig gledelig at vi scorer så mange mål, og ikke minst at scoringene er fordelt på flere spillere. Før var vi avhengige av en Suarez eller en Sturridge for å score mål. Det er vi ikke lenger. Nå har vi Milner, Lallana, Coutinho, Mané og Firmino som alle bidrar med mange mål.

– Samtidig er det også fornøyelig å registrere at Jürgen Klopp holder beina godt plantet på bakken. Han ønsker ingen kake eller noen form for oppstyr på årsdagen for ansettelsen, kommende lørdag. Han viser hele tiden gode og sunne holdninger. Det er jeg ekstra glad for, avslutter Møller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]