Drømmer om å rekruttere bare fra egne rekker

– Det hadde vært kult å hentet 10 spillere fra akademiet og ikke signert noen, sier Jürgen Klopp.

25. okt 2016 kl 00.48 Arve Vassbotten

Mot Tottenham tirsdag er det ventet at Trent Alexander-Arnold får sin Liverpool-debut. Han er bare en av mange unggutter i Liverpool-systemet, som har blomstret det siste året.

Det gleder naturligvis Jürgen Klopp, som også har gitt Ovie Ejaria sin debut denne sesongen.

– Det er mye å si om endel av våre unge spillere. Problemet er at det ikke er for offentligheten fordi de fortsatt er veldig unge, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Vi er veldig fornøyd med situasjonen. De trenger ikke tenke på noe annet, og derfor er det lettere for dem å bruke situasjonen med å spille med verdensklasse-spillere og forbedre seg hver eneste dag. Vi ønsker å holde det slik så lenge som mulig, sier manageren.

Få flere gjennom systemet

Klopp mener man i moderne fotball har for lite tålmodighet med å utvikle unge spillere. Men selv ser han gjerne etter «nye spillere» i egne rekker.

– Ryan Kent var en spiller som var veldig nær førstelaget, men for god for U23. Vi kunne gi han et lån, og han virker som en person som passer til det. Det ble tatt individuelle beslutninger for han og noen andre, sier Klopp om spillere på lån denne sesongen.

Selv drømmer tyskeren om et transfervindu der alle forsterkninger hentes fra ungdomsavdelingen.

Det ville vært kult om vi hadde hentet ti spillere fra akademiet og ikke signere noen i transfervinduet. Jeg ville elsket å vært en del av en pressekonferanse der jeg kunne si: «Det blir ingen signeringer i år.» Da ville det kommet: «Men vi trenger dette, dette og dette», og jeg kunne sagt: «Men det har vi allerede», og ingen ville trodd meg, sier Klopp.

– Disse guttene starter å trene ganske tidlig på Kirkby. Vi må levere den beste utdannelsen på banen, og utenfor banen, som vi kan. De må levere den beste holdningen, ferdighetene har de allerede. Alt de gjør, bortsett fra når de er på skolen, er investert i fotball. Det er vårt ansvar at enda flere kommer igjennom systemet enn det har de siste årene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]