– Et veldig rutinert lag, med en veldig erfaren manager

Slik beskriver Jürgen Klopp lørdagens motstander, West Bromwich Albion.

20. okt 2016 kl 23.04 Einar Kvande

I desember i fjor utlignet Divock Origi seks minutter på overtid mot West Bromwich på Anfield, og etterpå feiret Klopp og hele laget det hardt tilkjempede poenget foran The Kop.

– Jeg vet ikke. Det avhenger av kamputviklingen, svarte Klopp da han under dagens pressekonferanse på Melwood ble spurt om han kommer til å feire om man tar ett poeng fra The Baggies også på lørdag.

Klopp er forberedt på et West Bromwich-lag som han tror vil yte god motstand når de gjester Merseyside.

– Jeg er ikke helt sikker på hva dere mener med «mindre lag». Jeg er ikke helt sikker på hva det er, men det høres ikke spesielt respektfullt ut. Tro meg, vi har stor respekt for dem, uttalte Klopp under dagens pressekonferanse.

– West Bromwich er et veldig, veldig rutinert lag med en veldig erfaren manager. De vil ikke gjøre det lett for oss, når de kommer hit. De vil ikke at vårt publikum skal få noe å juble over. De ønsker å få med seg et godt resultat, og det respekterer jeg.

– Forskjellen på Premier League og andre ligaer er at hvert eneste lag er av god kvalitet. Jeg tror vi alle vet grunnen til det, men det spiller ingen rolle. Ingen vil avslutte sesongen med 120 poeng, det er sikkert. Det er alt for mange høye hindre man skal over. West Bromwich er ett av dem.

Utfordringer

– West Bromwich vil gjøre alt de kan på lørdag for at vi skal føle oss ukomfortable. De ønsker ikke at vi skal få til å gjøre de tingene vi ønsker å gjøre. De tingene vi er gode til.

– Vi må finne en måte å spille på. Vi må være sinte når vi spiller, men samtidig tålmodige nok, det gjelder både publikum og spillere.

– Vi vil stå overfor utfordringer i denne kampen. Pasninger vil ikke komme frem, og vi vil bomme på taklinger. Mye handler om stemningen på stadion. Vi kan klage på den og være frustrerte og skuffet, eller vi kan utnytte den til vår fordel. Vi ønsker å vinne på lørdag, men for å klare det må vi skape en stemning hvor vi tar utfordringen på strak arm, og nyter kampen i kanskje 95 minutter.

– West Bromwich er veldig gode til å forsvare seg. Virkelig gode. De er gode på dødballer. Et av de beste lagene som finnes på dødballer.

– Tony Pulis har en spesiell måte å gjøre ting på. Han har masse erfaring med dette, og det har gjort at han har hatt suksess med flere ulike lag de siste årene.

– Vi vil ikke få mye rom, og det blir ikke lett å finne en vei gjennom forsvaret deres. Alle vet hvordan de vil forsvare seg.

– Men vi må spille med selvtillit, uansett om vi kommer utover i annen omgang uten at vi har fått mål. Vi vil få en sjanse. Klarer vi å tro på det, vil vi få et rom som vi kan utnytte på et eller annet tidspunkt. Det er hva vi må gjøre.

– Scorer vi tidlig, vil det selvsagt være til hjelp. Tre tidlige scoringer vil virkelig være til stor hjelp, gliste Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]