Flere nøkkelspillere uaktuelle for Spurs

Mauricio Pochettino ventes å stille med et ungt mannskap på Anfield. Sissoko utestenges.

24. okt 2016 kl 19.06 Arve Vassbotten

Tottenham-manager Mauricio Pochettino hadde allerede Harry Kane og Toby Alderweireld ute med skade til møte med Liverpool.

Mandag ble det også klart at det engelske fotballforbundet har tiltalt Moussa Sissoko for «voldelig oppførsel» etter en situasjon med Bournemouths Harry Arter 79 minutter ut i lørdagens kamp.

Spurs har bestemt seg for å ikke klage på avgjørelsen, og Pochettino belager seg derfor på at han ikke har franskmannen tilgjengelig mot Liverpool.

I tillegg fikk Jan Vertonghen sitt 5. gule kort for sesongen og må stå over i Ligacupen.

Utestenges i tre kamper

– Jeg har sett hendelsen på TV, og må si at det ikke var med overlegg, men albuen var i Arters ansikt, så vi aksepterer avgjørelsen, sa Pochettino på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Sissoko vil sannsynligvis måtte stå over både kampen mot Liverpool, Leicester og Arsenal. Det skaper problemer for Tottenham-manageren.

– Vi er i en periode der vi trenger alle spillerne tilgjengelige for å være konkurransedyktige. Vi har fire kamper på rad nå mot Liverpool, Leicester, Leverkusen og Arsenal.

– Det er vanskeligere nå siden Sissoko var i planene våre for å spille i morgen, men nå må vi gjøre noen endringer. Og vi har også noen skader med Alderweireld og Harry Kane.

– Noen andre spillere har noen problemer og må hviles litt. Men vi har en sterk tropp og må i morgen ha mentaliteten om å vinne. Det er en vanskelig kamp. De er ikke med i Europa og har friskere bein. Men det er en fin mulighet for å vise bredden i troppen, sa Pochettino på mandagens pressekonferanse.

Keeperbytte og ungt lag

Det kan virke som den argentinske treneren, vil stille med noen unggutter på Anfield. Tre kamper på rad mellom Klopp og Pochettino har endt i uavgjort. Sist med 1-1 i august.

– Begge lagene har forbedret seg mye siden den kampen, og vi er nær hverandre på tabellen. De har momentum her og har en av de beste, om ikke den beste, troppen i ligaen, sier Tottenhams manager.

Han bekrefter at Michel Vorm vil starte i mål istedenfor Hugo Lloris, og at Georges-Kévin N’Koudou, sannsynligvis vil starte sin første kamp siden overgangen fra Marseille i sommer.

Ifølge The Guardian kan det også være at forsvarsspiller Cameron Carter-Vickers og midtbanespillere Harry Winks og spissen Josh Onomah kan komme til å starte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]