Xabi Alonso: – Henderson er veldig komplett

Midtbanelegende Xabi Alonso lovpriser både Jordan Henderson og Jurgen Klopp foran mandagens oppgjør.

16. okt 2016 kl 18.28 Arve Corneliussen

– Det er ikke bare prestasjonene på banen som er bra, det virker fra utsiden som at Henderson har tatt lederrollen i garderoben. sier midtbanelegende Xabi Alonso til Liverpoolfc.com.

Spanjolen, som spilte 210 kamper for Liverpool, har vært fast inventar på Bayern Munchen i sesonginnledningen under Carlo Ancelottis ledelse. Der har han startet seks av sju kamper i Bundesliga, og scoret to mål.

– Han har veldig mye energi, og er veldig komplett. Han spiller bra, men ikke bare som dyp midtbanespiller, siden han også er god til å komme nærmere boksen. Nå har han blitt en veldig viktig spiller, skryter Alonso.

– Som dyp midtbanespiller må man tilpasse seg lagkameratene og motstanderen. Desto mer komplett man er, desto bedre vil man tilpasse seg. Han gjør det veldig bra.

VETERAN:
VETERAN:  Xabi Alonso har blitt 34 år, og fyller 35 i november. Likevel spiller han fast på Bayerns midtbane.

Liker Klopp

– Jeg tror folket ble stolt da et så stort navn kom til Liverpool, fordi det minnet dem på hvor stor klubben er. Klopp har omfavnet kulturen og tradisjonen til Liverpool, men har i tillegg sulten til å levere på banen, sier Alonso.

Midtbanegeneralen har latt seg imponere over Liverpools sesongstart, og særlig borteseirene mot Arsenal og Chelsea. Videre synes han at Liverpool er veldig underholdende å se på om dagen, men tror kampen på mandag kan gå begge veier.

– I slike kamper kan alle vinne. Liverpool er kanskje favoritter, men det har ingenting å si. United har fortsatt veldig gode spillere, og kampen er meget viktig for dem siden de ikke vil at poenggapet skal bli større.

– Manchester United var sesongens kamp for oss, fordi spenningen mellom supporterne var så stor at vi kunne føle det på banen. Når man kommer utpå og hører stemningen, tenker man at det er slike kamper man vil spille i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]