Fem gule kort:Karantene for Henderson

Jordan Henderson fikk sitt femte gule kort mot West Bromwich, nå må kapteinen stå over mot Tottenham i Ligacupen. Se suspensjonsreglene for gule kort.

23. okt 2016 kl 01.02 Torbjørn Flatin

Helt mot slutten av kampen mot West Bromwich så Jordan Henderson gult. Det betyr at han umiddelbart må sone én kamp, som er mot Tottenham førstkommende tirsdag i Ligacupen.

Reglene er slik at fem gule kort innen 1.januar betyr karantene på en kamp. Ti gule kort totalt innen 2. søndag i april gir to kampers utestengelse, mens 15 gule kort innen sesongslutt betyr at en spiller må stå over tre kamper.

Foruten Henderson er nestemann på listen over gule kort i Liverpool Dejan Lovren, men med «bare» to advarsler. For øvrig er det ingen andre som har mer enn et enkeltstående gult kort, slik at ytterligere suspensjoner ikke vil være nært forestående på Anfield.

Hos tirsdagens motstander Tottenham fikk for øvrig Jan Vertonghen sitt 5. gule mot Bournemouth og må sone mot Liverpool. I den samme kampen var det også en episode hvor Moussa Sissoko sendte en albue i ansiktet på en motspiller og som ventelig er noe som kan medføre en straff.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]