Pressen etter WBA-kampen:Liverpool har lært å håndtere vanskelige motstandere

Briljanse ga seier mot WBA, selv om det ble unødig spennende. Matip, Coutinho, Sturridge – se hva lokale journalister mente etter 2-1 seieren.

23. okt 2016 kl 13.46 Torbjørn Flatin

Fleksibelt angrepsspill

Telegraph, Chris Bascombe

- Fra finten til Philippe Coutinho, den perfekt veide pasningen fra Roberto Firmino og til den kontante avslutningen til Sadio Mané, 1-0 målet var en demonstrasjon av det ypperste av det fleksible angrepsspillet som Klopp kan disponere.

- Vinn en corner, test Liverpools midtstoppere, send et par håndgranater i retning Loris Karius, og du har en forsvarsmur som gjerne slår sprekker. Det fikk West Brom viste i noen hektiske sluttminutter. Denne vurderingen tar imidlertid ikke hensyn til måten som Joel Matip har etablert seg på, ved å ha hatt kontroll på både Diego Costa og Zlatan Ibrahimovic. Matip på fri overgang er et nytt eksempel på at penger og store transfersummer ikke er alt.

- Liverpool så umiddelbart ut til å være i bedre balanse med Adam Lallana som erstatter for Daniel Sturridge. Motstanderens forsvar greide ikke å håndtere den frie løpingen til Liverpool og Lallana fikk sin nå vanlige stående ovasjon da han forlot banen. Sturridge er en mer tradisjonell type angriper, og vet nå at han står foran sin største utfordring i karrieren hvis han skal bli en regelmessig startmann igjen.

Unødvendig spennende

Liverpool Echo, James Pearce

- John W. Henry kunne fra tribuneplass konstatere at Liverpool har fått mye igjen for de pengene som ble brukt i sommer. Mané ser ut til være verdt hver eneste pence av en prislapp på £30M og Joel Matip på fri overgang må være en av de beste forretninger som de røde har gjort i tiden med Premier League.

- Noe spesielt var nødvendig for å skape liv i denne duellen, og de røde frembrakte det med en lagscoring av høyeste kvalitet. Atmosfæren ble forvandlet, frustrasjon snudde til glede. Liverpool løftet sitt spill og begynte å skape panikk hos motstanderen. Gjestene fikk aldri fred mot utrettelige verter. Det at Liverpool sløste med sjansene virket der og da ikke å ha noen betydning.

- Sakte men sikker, kom gjestene likevel mer med i kampen, også takket være at Liverpool begynte å bli slurvete. McAuley sendte ballen i mål i et tettpakket straffefelt, og umiddelbart ble det en spent stemning. Det hele virket litt skjørt, litt unødvendig. Til slutt greide imidlertid Liverpool å gjennomføre jobben.


Coutinho mot verdensklasse

Daily Mirror, David Maddock

- Liverpools første scoring viste at når de får det til å fungere er de ustoppelige og kan produsere fotball av forbløffende kvalitet. Det var poesi i bevegelse.

- Philippe Coutinho var svært skuffende mot United på mandag, men bare fordi du vet at han kan gjøre saker som han torturerte West Bromwich med. Finten som skapte det første målet var det ren klasse over og som snudde en til da tett kamp. Han er nå i en alder hvor han kan ta det neste steget opp mot å bli verdensklasse.

- Med spillere som Coutinho og Firmino, som har egenskaper til å kunne forandre kamper, antyder Liverpool at de nå er i ferd med å finne ut hvordan de skal håndtere utfordringer som blir gitt av lag som West Brom. Nøkkelen er tålmodighet, evnen til å arbeide for å skaffe åpninger, hvor de kan pøse på med sine kreative spillere. Greier de å opprettholde denne intensiteten kan de være en tittelutfordrer. Da må de imidlertid sørge for å drepe kampene oftere, og være sterkere når dødballer skal forsvares.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]