Lønnstak på akademiet

Liverpool ønsker å forsikre seg om at unge spillere tenker på fotball istedenfor penger.

13. okt 2016 kl 09.14 Arve Corneliussen

Nå vil ikke Liverpool betale 17-åringene i sin første sesong som profesjonelle spillere mer enn £40,000 i året. Det melder Chris Bascombe i Telegraph.

Lønnen kan imidlertid øke dersom spillerne oppfyller krav til bonuser, som for eksempel å spille for førstelaget.

Ifølge Bascombe ønsker Klopp å bygge en bro mellom akademiet og Melwood, med det håp at fotball vil motivere spillerne mer enn penger. Liverpool mener at lønnstaket vil gagne dem som ønsker å spille på førstelaget, heller enn dem som går etter store lønninger i tenårene.

Noen av de rikeste klubbene i Premier League skal i motsetning være villige til å gi 16 år gamle spillere ukelønner på £11,000, mens Tottenham og Southampton arbeider med lignende løsninger som Liverpool.

Lønnstaket blir støttet av Jurgen Klopp og akademidirektør Alex Inglethorpe.

Satser ungt

– Jeg kan love at før vi kjøper en spiller som ikke er mye bedre enn noen vi allerede har, kommer vi til å bruke noen av våre egne spillere. Jeg har alltid vært i klubber i lang tid, så hvis jeg ser at en 16-åring er god venter jeg på ham, sier Klopp til samme avis.

Videre er Klopp fornøyd med den nåværende situasjonen, der de unge spillerne ser at det er en vei gjennom til førstelaget.

– Det har vært noen fine historier der spillere har spilt for førstelaget etter å ha vært i klubben hele livet, men kanskje det ikke har skjedd ofte nok.

Klopp sier også at han skulle helst sett at førstelaget og akademiet trente på samme plass, men det er ikke mulig med kapasiteten på treningsanleggene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]