– Må holde oss i skinnet

Liverpools kaptein er forberedt på et adrenalinrush, men fokuserer på de grunnleggende oppgavene mot Manchester United.

17. okt 2016 kl 10.50 Marius Rabben

– Dette er en kamp alle ønsker å være involvert i, sier Jordan Henderson til klubbens TV-kanalforan kveldens nordvestderby.

Etter sju strake kamper uten tap – ligacupen inkludert – har det nå gått 16 dager siden den knappe i seieren i Swansea. Henderson sier oppkjøringen til United-kampen har vært god, og at rødtrøyene ønsker å fortsette i samme spor.

Selvtillit av formen

Alle de fire siste ligakampene, mot Leicester, Chelsea og Hull i tillegg til Swansea, er vunnet.

– Jeg mener vi kan ta selvtillit fra mange av de kampene vi har spilt. Uansett hvem som har vært motstander, synes jeg vi har dominert kampene i lange perioder, sier Henderson.

– Swansea-kampen var litt annerledes, og vi startet ikke like godt som vi pleier, men jeg syntes vi gjorde det veldig bra, spesielt etter pause, og det er et tegn på et bra lag.

– Det var en skikkelig deilig seier, og noe som forhåpentlig gir oss selvtilliten til å starte bra på mandag. Det blir en stor faktor i kampen, å sørge for å åpne bra, og klarer vi det, er vi i en god posisjon til å vinne.

– Enkelt å gå over streken

Jürgen Klopp og Emre Can håper Liverpool får hjelp fra «den tolvte mann» på tribunen. I likhet med Chris Smalling i Manchester United tror Henderson det kan bli tøft å holde kontroll på følelsene.

– Jeg tror stemningen vil være utrolig, så jeg tror ikke man trenger å motivere seg selv for kampen. Man vil være ivrig etter å komme utpå banen, og under oppvarmingen kommer man til å merke hvordan atmosfæren bygger seg opp.

– Men for oss som spillere er det bare en ny Premier League-kamp som vi ønsker å ta tre poeng i, som vi ønsker å prestere bra i, og vi ønsker å gjøre de tingene vi gjør bra og fortsette utviklingen som lag. Det må være hovedfokuset vårt.

– Du blir motivert til kampene, og noen ganger kan man veldig enkelt gå over streken. I store kamper, når adrenalinet pumper, gjør man det noen ganger, så det handler om å sørge for å være behersket og utnytte det på riktig måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]