– Pausene gjør at jeg blir bedre opplagt

James Milner er glad for at han har kuttet ut landslagsfotball. Liverpools visekaptein mener at det gjør ham bedre rustet til å møte hverdagen i Premier League.

4. okt 2016 kl 09.59 Einar Kvande

Liverpools landslagspillere har forlatt Melwood, og sluttet seg til sine respektive landslag, og det er nesten to uker til Liverpool skal spille ligakamp igjen. Det betyr at rutinerte James Milner får en velfortjent pust i bakken.

Etter 61 landskamper for England bestemte Milner seg for å gi seg på landslaget foran denne sesongen. Samtidig har 30-åringen blomstret i en ny rolle som venstreback for Liverpool. Han har også notert seg for fire mål fra straffemerket.

En ny fase i karrieren

Mens mange av lagkameratene fokuserer på landslagsspill den kommende uken, har Milner allerede blikket rettet mot ligakampen mot Manchester United på Anfield mandag 17. oktober.

– Jeg er inne i en ny fase i karrieren nå. Jeg ligger ikke på sofaen med beina i været, om det er hva folk tror. Manageren jobber hardt med oss på trening, forklarer Milner til Liverpoolfc.com.

– Det er viktig for meg å konsentrere meg om Liverpool på dette stadiet av karrieren. Vi spilte en treningskamp under den forrige perioden med landskamper. Jeg følte meg ganske godt opplagt og klar for kamp igjen etter den perioden var over, fortsetter midtbanespilleren som er blitt omskolert til venstreback.

– Jeg har spilt landslagsfotball i mange år. Noen ganger føltes det på kroppen med all reisingen, hvor du ofte bare hadde et par dager på å restituere deg til neste ligakamp. Som landslagspiller får du egentlig aldri noen skikkelig pause. For meg personlig, og forhåpentligvis også for Liverpool, kan det slå positivt ut at jeg nå har gitt med på landslaget, ved at jeg føler meg bedre opplagt etter ukene med landslagsfotball.

– Selv om vi trener hardt i disse periodene, får du en dag fri nå og da, noe som er til hjelp. Du får også en pause rent mentalt. Du slipper all reisingen, og du slipper å være i konkurransemodus hver tredje dag hele sesongen.

Ute av landslagsboblen

– Du føler det kanskje ikke når du befinner deg i landslagsboblen, men når du kommer ut av den, eller mot slutten av sesongen, føler du deg sliten. Jeg føler meg mer opplagt nå.

– Når lagkameratene mine slutter seg til sine respektive landslag nå har jeg 10 dager hvor jeg ikke trenger å tenke på kamper av betydning. Det gir meg et pusterom.

– Selvsagt trener du hardt, men du har hørt mange spillere før deg snakke om at de ønsker å forlenge klubbkarrieren sin, og det handler ikke bare om det fysiske, men også det mentale. Når du får pauser som dette, får du mulighet til å slå av bryteren og lade batteriene.

– Jeg vil imidlertid understreke at det å representere landet sitt er noe jeg alltid har satt pris på, og noe jeg betrakter som en stor ære.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]