Planlegger å flytte fra Melwood

Liverpool ønsker et felles treningsanlegg for førstelaget og akademiet, og dermed kan tiden på historiske Melwood snart være forbi.

26. okt 2016 kl 23.55 Arve Vassbotten

Planene skal være i et tidlig stadium, men beslutningen om at det blir sammenslåing skal allerede ha blitt tatt, skriver Paul Joyce i Daily Express.

I dag er det ca en mil mellom Melwood i West Derby og akademiet som holder til i Kirkby.

BEDRE PLASS:
BEDRE PLASS:  Førstelagets treningsbase vurderes å flyttes til akademiet i Kirkby, slik at spillere som Brooks Lennon (bildet) kommer nærmere på førstelaget på mer permanent basis. Foto: Arve Vassbotten

Å renovere Melwood for å få plass til akademiet, skal ikke være mulig på grunn av områdets størrelse. Dermed er det mer sannsynlig at alt flyttes til Kirkby, hvor det er mer plass. Men ifølge Joyce vurderes det også andre løsninger.

Jürgen Klopp mener Liverpool vil tjene på at alle er samlet på samme sted.

Liverpool hadde alle sine treninger på selve Anfield frem til oktober 1949. Klubben kjøpte da et grøntområde som het St. Francis Xavier's Ground. Området ble i sin tid oppkalt etter to prester som bodde der. De het Mellor og Woodstock, og navnet ble siden til Melwood.

Det ligger også muligheter for klubben til å selge navnerettighetene til et nytt treningsanlegg. Manchester City gjorde dette i 2013, og får angivelig 22,5 millioner pund i året fra AON.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]